1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Babki i ciasta ucierane
  4. Ciasto serowe z porzeczkami i kruszonką

Ciasto serowe z porzeczkami i kruszonką

ciasto serowe z porzeczkami i kruszonka na papierze do pieczenia
Marta - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Ciasto serowe z porzeczkami i kruszonką to klasyczne ciasto z dodatkiem maślanki. Ciasto jest puszyste, a kleksy z twarogu dodają mu uroku. Porzeczki są lekko kwaskowate, co w połączeniu ze słodką kruszonką daje wspaniały smak.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Kruszonka:

  • Krok 1

    Mąkę, cukier i pokrojone w kostkę masło umieść w misie i zagnieć na kruszonkę. Odstaw ją do lodówki.

Ciasto:

  • Krok 2

    Piekarnik nagrzej do 180°C. Formę o wymiarach 25 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia.

  • Krok 3

    Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wymieszaj. Jajka krótko rozmieszaj za pomocą miksera. Dodaj maślankę i masło.

  • Krok 4

    Mokre składniki wlej do suchych i krótko zmiksuj tylko do połączenia składników.

  • Krok 5

    Ciasto przełóż do formy i za pomocą łyżeczki nakładaj twaróg, tworząc kleksy. Umyte porzeczki oprósz delikatnie mąką i ułóż je na cieście.

  • Krok 6

    Schłodzoną kruszonką posyp ciasto i wstaw do piekarnika. Piecz przez około 45-50 minut, do suchego patyczka.


Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej