Ciasto serowe z porzeczkami i kruszonką - Przepis
Babki i ciasta ucierane

Ciasto serowe z porzeczkami i kruszonką

Ciasto serowe z porzeczkami i kruszonką

  • 02:00
  • 24
  • Łatwy
02:00
24
Łatwy

Ciasto serowe z porzeczkami i kruszonką to klasyczne ciasto z dodatkiem maślanki. Ciasto jest puszyste, a kleksy z twarogu dodają mu uroku. Porzeczki są lekko kwaskowate, co w połączeniu ze słodką kruszonką daje wspaniały smak.

Składniki

Kruszonka:
  • 70 g mąki
  • 80 g cukru
  • 50 g masła
Ciasto:
  • 350 g mąki
  • 200 g cukru
  • 2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 4 jajka
  • 250 ml maślanki
  • 100 g rozpuszczonego masła
  • 200 g twarogu
  • 150 g porzeczek
  • 1 łyżeczka mąki
Składniki
Kruszonka:
  • 70 g mąki
  • 80 g cukru
  • 50 g masła
Ciasto:
  • 350 g mąki
  • 200 g cukru
  • 2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 4 jajka
  • 250 ml maślanki
  • 100 g rozpuszczonego masła
  • 200 g twarogu
  • 150 g porzeczek
  • 1 łyżeczka mąki
Babki i ciasta ucierane ->

Przepisy z kategorii Babki i ciasta ucierane