Tarta jabłkowa - Przepis
Szarlotki i ciasta z jabłkami

Tarta jabłkowa

Tarta jabłkowa

  • 02:00
  • 16
  • Średni
02:00
16
Średni

Na weekend zrobiłam pachnącą i bogatą tartę jabłkową. Oprócz jabłek, znajdziecie w niej masę budyniową, dżem morelowy i płatki migdałowe. Nie jestem pewna, czy doczeka jutra ;-)

Składniki

Ciasto serowe:
  • 100 ml mleka
  • 80 ml oleju
  • 100 g cukru
  • 1 Cukier wanilinowy Dr. Oetkera
  • Szczypta soli
  • 150 g zmielonego twarogu (może być z wiaderka)
  • 1 żółtko (białko zostawiamy do masy budyniowej)
  • 300 g mąki pszennej
  • 1 Proszek do pieczenia Dr. Oetkera
Masa budyniowa:
  • 500 ml mleka
  • 1 Budyń śmietankowy Dr. Oetkera
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • 80 g cukru
  • 1 jajko (osobno żółtko i białko)
  • 1 białko
  • 4-5 kwaskowych jabłek
  • 1/2 słoika dżemu morelowego
  • 40 g płatków migdałowych
Składniki
Ciasto serowe:
  • 100 ml mleka
  • 80 ml oleju
  • 100 g cukru
  • 1 Cukier wanilinowy Dr. Oetkera
  • Szczypta soli
  • 150 g zmielonego twarogu (może być z wiaderka)
  • 1 żółtko (białko zostawiamy do masy budyniowej)
  • 300 g mąki pszennej
  • 1 Proszek do pieczenia Dr. Oetkera
Masa budyniowa:
  • 500 ml mleka
  • 1 Budyń śmietankowy Dr. Oetkera
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • 80 g cukru
  • 1 jajko (osobno żółtko i białko)
  • 1 białko
  • 4-5 kwaskowych jabłek
  • 1/2 słoika dżemu morelowego
  • 40 g płatków migdałowych
Szarlotki i ciasta z jabłkami ->

Przepisy z kategorii Szarlotki i ciasta z jabłkami