To my

Jak zmieniła się idea naszej strony

Początkiem był blog Pani Tereska, na którym przez 10 lat Pani Teresa publikowała swoje przepisy i dzieliła się wiedzą z użytkownikami. W 2018 roku blog zmienił nazwę na Pani Tereska & Friends, a do zespołu dołączyłyśmy my – Natalia, Magda i Marta. Pod okiem Pani Teresy, powoli zaczęłyśmy przejmować stery w kuchni. Jesteśmy wielkimi pasjonatkami pieczenia, przy czym specjalizujemy się zarówno w tradycyjnych przepisach, jak i takich z wykorzystaniem nowoczesnych składników. Duża ilość przepisów, porad i inspiracji sprawiła, że blog musiał się powiększyć. Teraz na naszej stronie, każdy znajdzie coś dla siebie.

Natalia

Piekę z zamiłowania do słodkości – dla rodziny, znajomych i dla siebie. Lubię zarówno klasyczne, jak i nowoczesne połączenia smakowe. Uwielbiam sprawiać innym przyjemność kawałkiem czegoś pysznego, co przywołuje najodleglejsze wspomnienia albo po prostu wspaniale smakuje i cieszy oko. Dlatego poza przygotowywaniem przepisów na wypieki lubię ich dekorowanie. Prawie od początku mojego cukierniczego zamiłowania towarzyszy mi aparat, dziś jest to moja druga pasja i nie wyobrażam już sobie przepisów bez fotografii. Od niedawna interesuję się także przepisami bezglutenowymi.

Magda

Moja pasja do pieczenia zrodziła się z miłości do jedzenia. Bardzo lubię rozkoszować się smakami, zarówno nowymi, jak i tymi, do których regularnie powracam. Jedzenie łączę ze wspomnieniami, danymi chwilami, ale również uczuciami. Mam przepisy na poprawę humoru, rozgrzewające, kojące, na pogodę i niepogodę. W wypiekach cenię sobie prostotę i klasykę. Choć fascynują mnie nowoczesne desery, będące na pograniczu dzieł sztuki i tak serce oddałam tradycyjnym ciastom. Uwielbiam smak prawdziwego masła i zapach świeżej, domowej drożdżówki. W domu często powracam do smaków dzieciństwa, a swoim zamiłowaniem do pieczenia, ale i gotowania dzielę się swoim z moimi dziećmi.

Marta

Od najmłodszych lat jestem wielką miłośniczką cukiernictwa. Pierwsze kroki w kuchni stawiałam po kryjomu, piekąc biszkopty. Kocham czekoladę, podążanie za cukierniczymi trendami i czerpanie z nich inspiracji do nowych wypieków. Alternatywne przepisy, ciasta z warzywami, superfoods to tematy, w których lubię się poruszać. W wolnych chwilach pasjonuję się fotografią oraz technologią żywności i żywienia. Tworzenie czegoś smacznego i pięknego, jest dla mnie najbardziej satysfakcjonującą rzeczą na świecie. Podczas kulinarnych poczynań towarzyszy mi mój kot Filemon.

Natalia

Sprawdź moje przepisy

Piekę z zamiłowania do słodkości – dla rodziny, znajomych i dla siebie. Lubię zarówno klasyczne, jak i nowoczesne połączenia smakowe. Uwielbiam sprawiać innym przyjemność kawałkiem czegoś pysznego, co przywołuje najodleglejsze wspomnienia albo po prostu wspaniale smakuje i cieszy oko. Dlatego poza przygotowywaniem przepisów na wypieki lubię ich dekorowanie. Prawie od początku mojego cukierniczego zamiłowania towarzyszy mi aparat, dziś jest to moja druga pasja i nie wyobrażam już sobie przepisów bez fotografii. Od niedawna interesuję się także przepisami bezglutenowymi.

Magda

Sprawdź moje przepisy

Moja pasja do pieczenia zrodziła się z miłości do jedzenia. Bardzo lubię rozkoszować się smakami, zarówno nowymi, jak i tymi, do których regularnie powracam. Jedzenie łączę ze wspomnieniami, danymi chwilami, ale również uczuciami. Mam przepisy na poprawę humoru, rozgrzewające, kojące, na pogodę i niepogodę. W wypiekach cenię sobie prostotę i klasykę. Choć fascynują mnie nowoczesne desery, będące na pograniczu dzieł sztuki i tak serce oddałam tradycyjnym ciastom. Uwielbiam smak prawdziwego masła i zapach świeżej, domowej drożdżówki. W domu często powracam do smaków dzieciństwa, a swoim zamiłowaniem do pieczenia, ale i gotowania dzielę się z moimi dziećmi.

Marta

Sprawdź moje przepisy

Od najmłodszych lat jestem wielką miłośniczką cukiernictwa. Pierwsze kroki w kuchni stawiałam jako dziecko, gdy pod nieobecność rodziców piekłam biszkopty.

Kocham czekoladę, podążanie za cukierniczymi trendami i czerpanie z nich inspiracji do nowych wypieków. Alternatywne przepisy, ciasta z warzywami, superfoods to tematy, w których lubię się poruszać. W wolnych chwilach pasjonuję się fotografią oraz technologią żywności i żywienia. Tworzenie czegoś smacznego i pięknego, jest dla mnie najbardziej satysfakcjonującą rzeczą na świecie. Podczas kulinarnych poczynań towarzyszy mi mój kot Filemon.