Naleśniki z twarogiem i truskawkami
Słodkie powitanie dnia? Naleśniki wzbogacone owocami sezonowymi. Dla mnie lato to przede wszystkim truskawki! uwielbiam je w każdej postaci. Często korzystam z nich w swoich przepisach, zawsze powtarzam, że należy je jeść, póki są, bo sezon szybko przemija! I tym właśnie się kieruję, a naleśniki z truskawkami to zdecydowanie moje ulubione danie sezonowe! Polecam na każdą porę dnia. ❤️
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie ciasta naleśnikowego:
-
Krok 1
Masło klarowane rozpuść i odstaw do wystudzenia.
-
Krok 2
Do masła przelej mleko oraz wodę i wymieszaj.
-
Krok 3
Dodaj pozostałe skałdniki i zmiksuj na gładkie ciasto. Odstaw na pół godziny.
-
Krok 4
Naleśniki smaż na rozgrzanej patelni posmarowanej pędzelkiem masłem klarowanym lub olejem.
-
Krok 5
Z porcji wychodzi około 15 naleśników, w zależności od grubości ciasta.
Nadzienie do naleśników:
-
Krok 6
Wszytkie składniki dokładnie wymieszaj, truskawki porrój na kawałki. Naleśniki smaruj przygotowanym nadzieniem wraz z kawałkami truskawek. Podawaj z cukrem pudrem.
-
Cukier z wanilią Dr. Oetker
Szlachetna wanilia Bourbon z Madagaskaru jest najbardziej cenioną wanilią na świecie, a jej dodatek nadaje wypiekom i deserom niepowtarzalny, delikatny, pełny smak - wprost ZE ŚWIATA NATURY
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/gofry-nalesniki-placki/nalesniki-z-twarogiem-i-truskawkami |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze