Tosty francuskie
Tosty francuskie to klasyka słodkich śniadań. 🍞 Możesz podać je z owocami, miodem, cukrem pudrem lub z jakimkolwiek dodatkiemn na który tylko masz ochotę. Aromat wanilii, masła i cynamonu unoszący się w kuchni wprost zaprasza do stołu. Tosty francuskie to idealny pomysł na śniadanie, gdy zostanie nam trochę pieczywa z poprzedniego dnia lub jeśli po prostu mamy ochotę na coś szybkiego i ciepłego.😃 Proste połączenie... ale za to jakie pyszne! Polecam przepis. ❤️
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie tostów francuskich:
-
Krok 1
W miseczce roztrzep dokładnie jajka z mlekiem, cukrem i pastą waniliową.
-
Pasta waniliowa Intense z ziarenkami wanilii Dr. Oetkera
Pasta waniliowa powstaje z najbardziej szlachetnej wanilii Bourbon pochodzącej Madagaskaru. Zawiera naturalne ziarenka z wanilii. Ma postać gładkiego żelu, dzięki czemu świetnie się rozprowadza w ciastach, kremach i potrawach. Idealna do polew, sosów, bitej śmietany, lodów czy naleśników.
-
Krok 2
Bułkę pokrój na kromki grubości około 2 cm.
-
Krok 3
Kromki zanurzaj w mleku i smaż na sporej ilości masła (około 2 - 3 łyżki) przez około 2 minuty z każdej strony. Po usmażeniu tosty francuskie osusz na arkuszu ręcznika papierowego.
Przed smażeniem kolejnej porcji patelnię wytrzyj dokładnie ręcznikiem papierowym.
Podanie:
-
Krok 4
Gotowe ciepłe tosty podawaj z ulubionymi owocami, kawałeczkami masła, miodem lub konfiturą. Możesz również obtoczyć je w cukrze wymieszanym z cynamonem, aby były jeszcze bardziej aromatyczne.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/pieczywo/tosty-francuskie |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze