Cieciorella czekoladowo-orzechowa
Uwielbiasz odkrywać nietypowe kulinarne wykorzystanie popularnych składników? A może poszukujesz inspirujących przepisów słodkiej kuchni roślinnej? Cieciorella to słodka pasta z ciecierzycy w połączeniu z daktylami, kakao oraz masłem orzechowym.🥜 Jest pysznym dodatkiem do pieczywa, ale doskonale sprawdzi się również jako nadzienie do tartaletek. Ja uwielbiam jej delikatnie słodko-czekoladowy smak w połączeniu z owocami. 😍
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie Cieciorelli:
-
Krok 1
Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw na pół godziny. Po tym czasie zlej wodę.
-
Krok 2
Do dużej miski wsyp ciecierzycę. Dodaj sól, masło orzechowe*, napój migdałowy i kakao.
-
Marta poleca
Oryginalne ciemne kakao z ziaren kakaowca gwarantujące intensywny smak oraz zapach. Doskonałe sprawdza się do ciast, polew i deserów.
-
Krok 3
Zblenduj do uzyskania jednolitej konsystencji. Przełóż do pojemnika z pokrywką i przechowuj pastę w lodówce.
Porada:
- Jeżeli Twoje masło orzechowe jest z dodatkiem soli, możesz pominąć sól w przepisie lub dodać jej mniej.
- Taka pasta świetnie nadaje się nie tylko do pieczywa, ale także jako krem na przykład do tartaletek.
- W przypadku, gdy lubisz bardziej słodkie pasty możesz dodać więcej daktyli lub syrop klonowy.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/szybkie-latwe/cieciorella-czekoladowo-orzechowa |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze