Jogurtowe ciasto z jagodami
Jogurtowe ciasto z jagodami, szybkie i 艂atwe do przygotowania. Mi臋kkie, wilgotne ciasto, kwaskowate owoce i na to s艂odka kruszonka.
To ciasto nigdy si臋 nie nudzi, bo za ka偶dym razem mo偶e wygl膮da膰 inaczej. Zamiast kruszonki po upieczeniu mo偶ecie je posypa膰 cukrem pudrem i b臋dzie równie pyszne. 馃槉
A jak膮 wersj臋 Ty dzi艣 upieczesz?
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudno艣ci
- 艁atwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie kruszonki do ciasta jogurtowego:
-
Krok 1
M膮k臋, cukier, cukier z wanili膮 i pokrojone zimne mas艂o zagnie膰 palcami na kruszonk臋 i odstaw do lodówki na czas przygotowania ciasta.
Ciasto jogurtowe:
-
Krok 2
Form臋 do pieczenia o wymiarach 25x35 cm wy艂ó偶 papierem do pieczenia.
-
Krok 3
Piekarnik nagrzej do temperatury 180 °C.
-
Krok 4
M膮k臋 pszesiej do miski razem z proszkiem do pieczenia i dodaj szczypt臋 soli, wymieszaj.
-
Krok 5
W wi臋kszym naczyniu zmiksuj dok艂adnie ze sob膮 jogurt, jajka. cukier, cukier z wanili膮 i olej.
-
Mo偶e si臋 przyda膰
Cukier z Wanili膮 Bourbon od Dr. Oetkera nada wypiekom i deserom niepowtarzalny waniliowy smak 鉂わ笍
-
Krok 6
Nast臋pnie do mokrych sk艂adników wsyp przesian膮 m膮k臋 z proszkiem do pieczenia i wymieszaj tylko do po艂膮czenia sk艂adników.
-
Krok 7
Wylej ciasto równomiernie do formy i wysyp na wierzch wcze艣niej op艂ukane i osuszone jagody. Posyp ciasto kruszonk膮 i wstaw do nagrzanego piekarnika.
-
Krok 8
Ciasto jogurtowe z kruszonk膮 piecz oko艂o 50-55 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu odstaw do wystudzenia.
-
R臋kawica kuchenna
Modny dodatek do Twojej kuchni w kolorze szaro-r贸偶owym.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/babki-i-ciasta-ucierane/jogurtowe-ciasto-z-jagodami |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie doda艂 偶adnych zdj臋膰, b膮d藕 pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze