Bezowe choinki
Motyw choinki w słodkiej wersji?🌲To możliwe! Przygotuj bezowe choinki w wersji świątecznej, które mogą służyć zarówno jako dekoracja, jak i słodki upominek. Będą jak znalazł na Boże Narodzenie!
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie choinek bezowych:
-
Krok 1
Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Na papierze ułóż patyczki do szaszłyków. Przygotuj tylkę i rękaw cukierniczy.
-
Może się przydać
Tylka okrągła nr 2A marki Wilton sprawdzi się do wyciskania na blachę ciastek, bez i makaroników, a także do ozdabiania ciast i tortów. Dzięki niej stworzysz takie ozdoby, jak koronki, koraliki czy struny. :)
-
Krok 2
Do misy robota kuchennego przełóż białko i ubijaj, dodając stopniowo cukier.
-
Krok 3
Ubijaj bezę do uzyskania sztywnej konsystencji.
-
Krok 4
Do ubitej bezy dodaj tyle zielonego barwnika, aby uzyskać pożądany kolor. Gotową masę bezową przełóż do rękawa cukierniczego z okrągłą tylką.
-
Krok 5
Wyciskaj bezowe choinki na drewniane patyczki. Ozdób dekoracjami cukrowymi i wstaw do piekarnika nagrzanego do 100°C. Susz przez 2 godziny. Następnie bezy pozostaw w piekarniku do wystudzenia.
Porada:
🎄 Choinki możesz obwiązać wstążeczką i zapakować w torebkę jako mały upominek.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/beziki/bezowe-choinki |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze