1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bezy
  4. Mini beziki

Mini beziki

mini beziki w dwóch szklanych pojemnikach z pokrywką - wszystkiego słodkiego
mini beziki w dwóch szklanych pojemnikach z pokrywką - wszystkiego słodkiego
Zespół Wszystkiego Słodkiego - zdjęcie profilowe
Zespół Wszystkiego Słodkiego Autor Zaktualizowano:
5/5 2 oceny

Mini beziki - słodkie bezowe maleństwa. Kruche i delikatnie, idealne „na jeden gryz”, na przyjęcie, na kinderbal. Możesz je wykorzystać także do dekorowania ciast. Koniecznie wypróbuj ten przepis! ❤️

Zobacz także nasz poradnik, jak zrobić idealną bezę! :)


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie mini bezików:

  • Krok 1

    Piekarnik nagrzej do temperatury 110°C. Dwie balchy z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.

  • Krok 2

    Białka umieść w misie i ubijaj mikserem na najwyższych obrotach. Gdy piana zacznie robić się gęsta i puszysta, zacznij stopniowo dodawać cukier, łyżka po łyżce, cały czas ubijając. Na sam koniec, wciąż ubijając, powoli wlej sok z cytryny.

  • Krok 3

    Gotową masę przełóż do woreczka z ozdobną końcówką i wyciskaj na blachę nieduże beziki.

  • Tylki z ozdobną końcówką

    Jeśli chcesz pięknie udekorować swoje wypieki, polecam Ci wypróbowanie ozdobnych tylek z naszego sklepu. Dzięki nim wyczarujesz ozdoby, jakie tylko chcesz! :)

    Tylki z ozdobną końcówką
  • Krok 4

    Beziki wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz (susz) około 90 minut. Po tym czasie wyłącz piekarnik i pozostaw w nim bezy do całkowitego wystudzenia.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/bezy/mini-beziki

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej