Mini beziki
Mini beziki - słodkie bezowe maleństwa. Kruche i delikatnie, idealne „na jeden gryz”, na przyjęcie, na kinderbal. Możesz je wykorzystać także do dekorowania ciast. Koniecznie wypróbuj ten przepis! ❤️
Zobacz także nasz poradnik, jak zrobić idealną bezę! :)
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie mini bezików:
-
Krok 1
Piekarnik nagrzej do temperatury 110°C. Dwie balchy z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
-
Krok 2
Białka umieść w misie i ubijaj mikserem na najwyższych obrotach. Gdy piana zacznie robić się gęsta i puszysta, zacznij stopniowo dodawać cukier, łyżka po łyżce, cały czas ubijając. Na sam koniec, wciąż ubijając, powoli wlej sok z cytryny.
-
Krok 3
Gotową masę przełóż do woreczka z ozdobną końcówką i wyciskaj na blachę nieduże beziki.
-
Tylki z ozdobną końcówką
Jeśli chcesz pięknie udekorować swoje wypieki, polecam Ci wypróbowanie ozdobnych tylek z naszego sklepu. Dzięki nim wyczarujesz ozdoby, jakie tylko chcesz! :)
-
Krok 4
Beziki wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz (susz) około 90 minut. Po tym czasie wyłącz piekarnik i pozostaw w nim bezy do całkowitego wystudzenia.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/bezy/mini-beziki |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze