Śnieżne mini bezy
❄️ Śnieżne mini bezy - słodka dekoracja zimowych ciast, która równie dobrze sprawdza się jako samodzielny deser. Beziki są nieduże, chrupiące, bardzo smaczne i proste do wykonania. Posypanie ich przed pieczeniem cukrem pudrem sprawia, że wyglądają jak oprószone śniegiem! ❄️
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie śnieżnych mini bez:
-
Krok 1
Piekarnik nagrzej do 110°C. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Białka i cukier umieść w misie miksera. Ubijaj na wysokich obrotach do momentu, aż masa będzie sztywna i błyszcząca.
-
Krok 2
Przełóż masę do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką i wyciskaj niewielkie beziki.
-
Marta poleca
Szeroki wybór worków cukierniczych o różnych rozmiarach znajdziesz w naszym sklepie Wszystkiego Słodkiego. :)
-
Krok 3
Posyp je cukrem pudrem i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 60 minut. Po tym czasie wyłącz piekarnik i pozostaw bezy do całkowitego wystudzenia.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/beziki/sniezne-mini-bezy |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze