1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Beziki
  4. Śnieżne mini bezy

Śnieżne mini bezy

Tarta żurawinowa ze śnieżnymi mini bezami - wszystkiego słodkiego
Tarta żurawinowa ze śnieżnymi mini bezami - wszystkiego słodkiego
Marta - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
5/5 5 ocen

❄️ Śnieżne mini bezy - słodka dekoracja zimowych ciast, która równie dobrze sprawdza się jako samodzielny deser. Beziki są nieduże, chrupiące, bardzo smaczne i proste do wykonania. Posypanie ich przed pieczeniem cukrem pudrem sprawia, że wyglądają jak oprószone śniegiem! ❄️


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie śnieżnych mini bez:

  • Krok 1

    Piekarnik nagrzej do 110°C. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Białka i cukier umieść w misie miksera. Ubijaj na wysokich obrotach do momentu, aż masa będzie sztywna i błyszcząca.

    drobny cukier i białka jaj w osobnych miseczkach
  • Krok 2

    Przełóż masę do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką i wyciskaj niewielkie beziki.

    bezy wyciśnięte na blaszkę z wyposażenia piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia, obok rękaw cukierniczy z tylką z okrągłym otworem
  • Marta poleca

    Szeroki wybór worków cukierniczych o różnych rozmiarach znajdziesz w naszym sklepie Wszystkiego Słodkiego. :)

    Marta poleca
  • Krok 3

    Posyp je cukrem pudrem i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 60 minut. Po tym czasie wyłącz piekarnik i pozostaw bezy do całkowitego wystudzenia.

    śnieżne mini bezy posypane cukrem pudrem przed pieczeniem
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/beziki/sniezne-mini-bezy

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej