Pączusie
Bez zagniatania, przygotowywania rozczynu i całego tego szumu wokół wyrastania ciasta! Przepis na ekspresowe pączusie,🍩 które znikają z talerza jeszcze szybciej niż się smażą. 😉
Lekkie, z delikatnie chrupiącą, zarumienioną skórką. 😋Puszty, wilgotny środek pączusie zawdzięczają dodatkowi serka typu włoskiego – smakiem i konsystencją przypomina on oryginalną włoską ricottę.
Przepis idealny na Tłusty Czwartek, kiedy środek tygodnia to nie jest dobry moment na wymyślne wypieki i czasochłonne pączkowe produkcje. 😆 Składniki wystarczy połączyć za pomocą blendera i wymieszać z mąką. Pączusie smażymy, tradycyjnie, na rozgrzanym oleju, bo – umówmy się – prawdziwy pączek to tłuściutki pączek!❤️
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie pączusiów:
-
Krok 1
Do miski z serem i cukrem dodaj ekstrakt waniliowy, mleko i jajka. Zblenduj na jednolitą masę.
-
Krok 2
Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszaj ręcznie.
-
Ekstrakt Waniliowy Taylor & Colledge
Taylor & Colledge to jeden z najlepszych producentów wanilii na świecie. Dzięki ekstraktowi tej marki Twoje wypieki będą pachnieć obłędnie! 💛
-
Krok 3
Formuj małe pączusie i smaż je na rozgrzanym oleju przez kilka minut do momentu zarumienienia się z obu stron.
-
Krok 4
Pączki przekładaj łyżką cedzakową na ręcznik papierowy. Przed podaniem oprósz cukrem pudrem.
Porada:
⭐ Jeśli chodzi i serek typu włoskiego, to użyłam serka Capreggio z pobliskiego dyskontu.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/desery-szybkie-i-proste/paczusie |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze