Wegańska gorąca czekolada
Wegańska wersja gorącej czekolady smakuje przepysznie z napojem sojowym, a także migdałowym. Dodając do niego ciemne kakao, cukier kokosowy, posiekaną gorzką czekoladę oraz szczyptę rozgrzewających przypraw (np. cynamonu), stworzysz napój, który w mroźne dni doda Ci energii! Dopada Cię zimowa chandra? Wegańska gorąca czekolada z kokosową śmietanką będzie idealna! 🍫 ☕
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie wegańskiej gorącej czekolady:
-
Krok 1
Podgrzej napój sojowy.
-
Krok 2
Następnie dodaj do niego kakao, cukier kokosowy, posiekaną gorzką czekoladę i cynamon.
-
Może się przydać
Ubijaczka (rózga kuchenna) w stylu retro z drewnianą rączką - idealna do ubijania jajek, kremu, mieszania ciast, kaszy manny czy budyniu.
-
Krok 3
Całość wymieszaj i jeszcze raz podgrzej. Czekoladę rozlej do miseczek. Możesz ją podawać z ubitą śmietanką ryżową lub kokosową oraz posypać startą czekoladą.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/weganskie/goraca-weganska-czekolada |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze