Naleśniki
To zdecydowanie mój najlepszy przepis na domowe, uniwersalne naleśniki. Zawsze cieniutkie, z minimalną ilością ciasta przelaną na rozgrzaną patelnię - takie smakują mi najbardziej 😋 Ciasto jest elastyczne i delikatne. Koniecznie wypróbuj przepis!🥞
Z czym podawać naleśniki? Z czym tylko lubisz! Waniliowy twarożek, świeże owoce🍌, konfitury🍓, krem czekoladowy🍫 czy bita śmietana - te naleśniki smakują wyśmienicie z każdym dodatkiem!
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker oraz Bosch.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Ciasto naleśnikowe
-
Krok 1
Mąkę przesiej do miski, dodaj cukier puder, szczyptę soli i cukier wanlinowy. Odmierz pozostałe składniki.
-
Krok 2
Zmiksuj do momentu uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta.
-
Krok 3
Naleśniki smaż na jasnozłoty kolor na rozgrzanej i posmarowanej olejem patelni.
-
Krok 4
Z podanej porcji uzyskasz około czternastu naleśników. Nalesniki możesz podać z owocami i sosem karmelowym.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/gofry-nalesniki-placki/nalesniki |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze