Bez glutenu

Sos karmelowy

Sos karmelowy

  • 00:30
  • 4
  • Średni
00:30
4
Średni

Sos karmelowy to świetny dodatek do lodów, ciast, deserów czy kawy. Do przygotowania go w domu, potrzebujecie tylko kilku składników – cukru, masła i śmietanki. Pamiętajcie, żeby przed podaniem schłodzić sos, aby nabrał gęstszej konsystencji. Koniecznie zobaczcie moje propozycje na urozmaicenie sosu karmelowego, np. przez dodatek soli lub cynamonu. Dajcie znać, która propozycja jest Waszą ulubioną! 😊

Filmik instruktażowy znajdziesz tutaj.

Składniki

Sos karmelowy:
  • 200 g cukru
  • 75 ml wody
  • 80 g masła
  • 100 ml śmietanki 30%
Dodatkowo:
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka Pasty waniliowej Intense Dr. Oetkera
  • 1/2 łyżeczki Cynamonu mielonego z Indonezjii Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka Ciemnego kakao Dr. Oetkera
Składniki
Sos karmelowy:
  • 200 g cukru
  • 75 ml wody
  • 80 g masła
  • 100 ml śmietanki 30%
Dodatkowo:
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka Pasty waniliowej Intense Dr. Oetkera
  • 1/2 łyżeczki Cynamonu mielonego z Indonezjii Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka Ciemnego kakao Dr. Oetkera
Zobacz ten przepis na ws.pl
Bez glutenu ->

Przepisy z kategorii Bez glutenu

00:10
1
Łatwy
Przyprawa korzenna