Arbuzowa mimoza
I'm a Barbie girl, in the Barbie world!🩰🎵💗Premierę niewątpliwie najbardziej wyczekiwanego filmu tego roku warto uczcić arbuzową mimozą i chociaż na chwilę przenieść się do ultraróżowego świata najbardziej pożądanej od ponad 60 lat lalki!😉
Arbuzowe lody, które wyczarujesz w kilka minut, odrobina grenadyny i schłodzone prosecco (możesz wybrać wersję bezalkoholową lub wymienić je na wodę gazowaną) - tyle wystarczy, aby przygotować ten filmowy koktajl 🍹
Jak udekorować arbuzową mimozę? Brzeg szklanki lub kieliszka obtocz w kolorowym (koniecznie różowym!) cukrze. Dodaj obłoczek z waty cukrowej i listki mięty 🍃 - tego drinka nie odmówiłby sam Ryan Gosling 😄
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Arbuzowa mimoza:
-
Krok 1
Arbuza pozbawionego pestek zblenduj z cukrem z wanilią.
-
Krok 2
Przelej do silikonowej foremki do lodów i włóż drewniane patyczki. Włóż do zamrażarki na kilka godzin, do dokładnego zamrożenia.
-
Krok 3
Cukier wymieszaj z barwnikiem do uzyskania pożądanego koloru (najlepiej zrobić to w zamkniętym woreczku strunowym). Rant szklanek zwilż sokiem z cytryny i zanurz brzeg w cukrze.
-
Krok 4
Do szklanek wlej schłodzone prosecco, a następnie delikatnie grenadinę.
-
Krok 5
Dodaj zamrożony mus z arbuza i udekoruj szklankę watą cukrową oraz listkiem mięty.
*Jeżeli arbuz nie jest słodki to możesz dodać cukier.
*Zamiast alkoholu możesz użyć wody gazowanej lub prosecco bez alkoholu.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/napoje/arbuzowa-mimoza |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze