Brzoskwiniowe Virgin Mojito
Brzoskwiniowe mojito z imbirową nutą to pyszna i orzeźwiająca wariacja na temat najpopularniejszego na świecie koktajlu! Przygotuj go w wersji bezalkoholowej i ciesz się jego smakiem w gorące letnie dni! 🍹 🍑 Wypróbuj koniecznie! ❤️
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie syropu imbirowego:
-
Krok 1
Wodę zagotuj z cukrem na syrop (nie mieszaj w czasie gotowania).
-
Cukier drobny biały 1 kg
Cukier królewski drobny do wypieków 1 kg. Idealnie się rozpuszcza i dzięki temu, że jest drobny nie pozostawia drobinek w cieście. Świetny dodatek do wypieków oraz deserów.Wyprodukowany z polskich buraków cukrowych.
-
Krok 2
Imbir obierz i pokrój na kawałki. Dodaj do gotującego się syropu i następnie gotuj jeszcze ok. 20 minut na wolnym ogniu.
-
Krok 3
Następnie odstaw do całkowitego wystudzenia. Po tym czasie odcedź syrop i przelej do szczelnie zamykanego naczynia.
Brzoskwiniowe mojito:
-
Krok 4
Brzoskwinię obierz ze skórki i pokrój na cząstki lub kawałki.
-
Krok 5
Do szklanki włóż pokrojone brzoskwinie, dodaj syrop imbirowy, pastę z wanilii, cząstki limonki, sok z limonki, miętę i wszystko razem rozgnieć aby smaki połączyły się ze sobą.
-
Krok 6
Dodaj trochę lodu i wymieszaj całość. Następnie wlej gazowaną wodę i dopełnij kruszonym lodem. Udekoruj cząstkami brzoskwini lub limonki.
*zamiast wody gazowanej możesz dodać bezalkoholowy cydr jabłkowy lub limonkowy napój gazowany.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/napoje/brzoskwiniowe-virgin-mojito-z-nuta-imbiru-bez-alkoholu |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze