1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Desery
  4. Gorąca czekolada na patyku z różowym pieprzem i pistacjami

Gorąca czekolada na patyku z różowym pieprzem i pistacjami

Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 1 ocena

Nie ma nic lepszego na chłodne wieczory niż gorąca czekolada... ☕ Dlatego dziś chcemy zaproponować Ci przepis na gorącą czekoladę na patyku (tzw. chocosticks lub choco pops). Smakuje wyśmienicie, idealnie sprawdzi się również jako prezent. Do przygotowania takiego cuda potrzebna jest tylko biała czekolada, pistacje i różowy pieprz. Przed podaniem wystarczy zanurzyć ją w kubku z gorącym mlekiem. Pychota!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Chocosticksy (gorąca biała czekolada na patyku):

  • Krok 1

    Posiekaj czekoladę na małe kawałki i roztop w kąpieli wodnej. Dodaj różowy pieprz i wymieszaj. 

  • Krok 2

    Następnie wlej roztopioną czekoladę do foremek na kostki lodu i umieść w nich łyżeczkę (lub patyczki do lodów). Posyp pistacjami i wstaw do lodówki na około 30 minut.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/desery/goraca-biala-czekolada-na-patyku-chocosticks-z-rozowym-pieprzem-i-pistacjami

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej