Ciasto Kinder Country
Najlepsze na świecie batoniki w wersji XXL, czyli ciasto Kinder Country. Nie bez znaczenia jest fakt, że ciasto przygotujecie bez pieczenia - szybki i prosty pomysł na deser, który pokochają dzieciaki (dorośli też nie przejdą obok niego obojętnie).
Między herbatnikami znajdziesz masę o smaku białej czekolady, z dodatkiem pasty waniliowej i płatków śniadaniowych Kangus, czyli ziaren pszenicy oblanych pysznym miodem. Całość obficie oblana gęstą czekoladową polewą 🍫
Ciasto Kinder Country świetnie sprawdzi się na dziecięcym przyjęciu i jest dobrą alternatywą dla gotowych batoników.
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Bosch oraz Barry Callebaut.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Masa z białej czekolady:
-
Krok 1
Formę wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie poukładaj herbatniki.
-
Może się przydać
Metalowa prostokątna forma do pieczenia Wilton o wymiarach 33 x 29,3 cm. Doskonale się sprawdzi się w twojej kuchni. Łatwa w czyszczeniu, równomiernie rozprowadza ciepło, dzięki czemu wypieki będą równomiernie wypieczone.
-
Krok 2
Czekoladę zalej gorącą śmietanką. Po kilku minutach wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Jeśli pozostaną grudki, możesz zblendować krem.
-
Krok 3
Mascarpone przełóż do miski, dodaj pastę z wanilii.
-
Krok 4
Przelej schłodzoną śmietankę, ubij. Na koniec dodaj rozpuszczoną, przestudzoną czekoladę i wymieszaj krótko tylko do połączenia się składników. Do kremu wmieszaj płatki Kanguski.
-
Krok 5
Masę przełóż na warstę herbatników, wyrównaj.
-
Krok 6
Poukładaj kolejną warstwę ciasteczek.
Polewa:
-
Krok 7
Czekolady: mleczną i ciemną zalej gorącą śmietanką. Po kilku minutach wymieszaj, odstaw do przesudzenia. Całkowicie rozpuszczoną czekoladę przelej na wierzch ciasta. Możesz posypać niedużą ilością płatków dla ozdoby.
-
Wszystkiego Słodkiego poleca
Mleczna czekolada 823 Callebaut oferuje intensywnie kakaowy smak ze słodkimi, karmelowymi i owocowymi nutami w doskonałej harmonii. Doskonała do robienia różnorodnych wyrobów cukierniczych.Ta czekolada zawiera 100% masła kakaowego (żadnych innych tłuszczów roślinnych) oraz niesamowicie aksamitnie gładką i kremową konsystencję.
Warto wiedzieć:
⭐ Baw się dekoracjami! Dodaj chrupkości, koloru i smaku chrupiącymi ciasteczkami w belgijskiej czekoladzie Crispearl's Mona Lisa 🛒.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/ciasta-bez-pieczenia/ciasto-kinder-country |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze