Chocolate chip cookies
Czekoladowe El Dorado, czyli kultowe, ameryka艅skie ciasteczka chocolate chip 馃崻W my艣l zasady, 偶e czekolady nigdy za wiele, mamy tu jednocze艣nie wersj臋 gorzk膮, mleczn膮 i bia艂膮馃崼馃崼馃崼Wszystko po to, aby te genialne ciasteczka 艣ni艂y Wam si臋 po nocach 馃槣
Chrupi膮ce na zewn膮trz i mi臋ciutkie w 艣rodku, z wyra藕nie wyczuwalnymi kawa艂kami czekolady 馃槏 Dodatek Czarnego Kakao od Dr. Oetkera z linii "Ze 艣wiata natury" sprawia, 偶e ciastka maj膮 intensywny, ciemny kolor bez dodatku sztucznych barwników, a tak偶e nadaje wypiekom ciekawy, charakterystyczny smak 馃槷
Ciasteczka chocolate chip s膮 szybkie i 艂atwe w przygotowaniu. Idealny przepis je艣li chcecie przygotowa膰 co艣 pysznego wspólnie z dzie膰mi - najlepsza zabawa to w艂a艣nie ta w kuchni, przy której mo偶na si臋 razem ubrudzi膰 馃懆馃懇馃懅馃懄
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudno艣ci
- 艁atwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Ciasteczka czekoladowe:
-
Krok 1
Piekarnik nagrzej do temperatury 160°C.
Czekolady posiekaj na ma艂e kawa艂ki.
-
Krok 2
Mas艂o utrzyj z cukrami na jasn膮 mas臋, a nast臋pnie dodaj jajko i zmiksuj do po艂膮czenia.
-
Krok 3
Do masy dodaj mleko.
-
Krok 4
M膮k臋 wymieszaj z kakao, proszkiem do pieczenia i szczypt膮 soli. Dodaj do masy i zmiksuj ca艂o艣膰 do po艂膮czenia sk艂adników.
-
Krok 5
Na koniec dodaj posiekane czekolady i wymieszaj.
-
Krok 6
Na blach臋 wy艂o偶on膮 papierem do pieczenia wyk艂adaj po 艂y偶ce ciasta i rozp艂aszcz lekko.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz oko艂o 13 minut. Upieczone ciastka powinny pozosta膰 lekko mi臋kkie na 艣rodku.
-
Mo偶e si臋 przyda膰
Wentylowana blacha do pieczenia ciasteczek. Idealnie p艂aska, dzi臋ki wentylowaniu r贸wnomiernie rozprowadza ciep艂o i ciastka r贸wno si臋 piek膮.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/ciasteczka/chocolate-chip-cookies |
Przepis w Waszym wykonaniu
1 / 1
Komentarze