Dyniowe ciasteczka owsiane z czekoladą
Upiekłam wyjątkowo smaczne i bardzo kruche, wręcz chrupiące, dyniowe ciasteczka owsiane z czekoladą. Do ciasta dodałam puree z dyni oraz przyprawę korzenną, przez co ciasteczka nabrały jesiennego charakteru i cudownego aromatu.🍁 Taka odsłona kruchych ciasteczek to moja propozycja na słodki dodatek do rozgrzewającej herbaty. Mam nadzieję, że zachęciłam Cię do ich upieczenia? 😉 Jeśli tak, to koniecznie daj znać, jak wyszły! ❤️
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie dyniowych ciasteczek owsianych z czekoladą:
-
Krok 1
Piekarnik rozgrzej do 180˚C. Masło przełóż do miski, dodaj cukier i cukier wanilinowy i utrzyj na puch.
-
Krok 2
Cały czas miksując, dodawaj stopniowo puree z dyni. Następnie dodaj pozostałe suche składniki i wymieszaj. Na koniec dodaj płatki owsiane i kawałki czekolady i jeszcze raz wymieszaj.
-
Przyprawa korzenna Dr. Oetker
Przyprawa korzenna od Dr. Oetkera to zestaw aromatycznych przypraw, które wzbogacą smak pierniczków, grzanego wina oraz innych wypieków!
-
Krok 3
Na blaszkach z wyposażenia piekarnika uformuj ciasteczka wielkości orzecha włoskiego - lekko je spłaszczając i zachowując odległości między nimi.
-
Krok 4
Piecz do zrumienienia przez około 16 - 18 minut.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/ciasteczka/dyniowe-ciasteczka-owsiane-z-czekolada |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze