Ciasteczka bezglutenowe z migdałami
Ciasteczka bez dodatku glutenu upieczone z mąki kukurydzianej, ryżowej i migdałowej. Idealne jako słodka przekąska do pracy, na piknik czy do porannej kawy ☕ Ciasteczka posypane są płatkami migdałów, które nadają im dodatkowej chrupkości. Mniam! 🍪
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przepis na ciasteczka bezglutenowe z migdałami:
-
Krok 1
Wszystkie składniki oprócz płatków migdałów zagnieć mikserem na gładkie ciasto. Zawiń w folię i wstaw do lodówki na pół godziny.
-
Cukier z Wanilią Bourbon bez glutenu
Cukier z Wanilią Bourbon bez glutenu od Dr. Oetkera nada wypiekom i deserom niepowtarzalny waniliowy smak. Wzbogacony o dodatek ziarenek wanilii Bourbon, czyli najbardziej cenionego gatunku tej wspaniałej przyprawy. Idealny do ciast, deserów czy lodów przyda się w każdej kuchni.
-
Krok 2
Piekarnik nagrzej do 180°C. 2 blachy z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
-
Krok 3
Schłodzone ciasto podziel na 2 części. Rozwałkuj pierwszą część ciasta na prostokąt o zbliżonej wielkości do papieru na blasze, wysyp połową migdałów, dociśnij je do ciasta i potnij na kwadraty. Ciastka przełóż na papier do pieczenia przy pomocy szpatułki.
-
Krok 4
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na złoty kolor ok 12-15 minut .W tym czasie przygotuj druga partię ciasteczek.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/ciasteczka/ciasteczka-bezglutenowe-z-migdalami |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze