1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Ciasteczka
  4. Ciasteczka bezglutenowe z migdałami

Ciasteczka bezglutenowe z migdałami

Ciasteczka bezglutenowe z płatkami migdałów
Ciasteczka bezglutenowe z płatkami migdałów
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 4 oceny

Ciasteczka bez dodatku glutenu upieczone z mąki kukurydzianej, ryżowej i migdałowej. Idealne jako słodka przekąska do pracy, na piknik czy do porannej kawy ☕ Ciasteczka posypane są płatkami migdałów, które nadają im dodatkowej chrupkości. Mniam! 🍪


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przepis na ciasteczka bezglutenowe z migdałami:

  • Krok 1

    Wszystkie składniki  oprócz płatków migdałów zagnieć mikserem na gładkie ciasto. Zawiń w folię i wstaw do lodówki na pół godziny.

  • Cukier z Wanilią Bourbon bez glutenu

    Cukier z Wanilią Bourbon bez glutenu od Dr. Oetkera nada wypiekom i deserom niepowtarzalny waniliowy smak. Wzbogacony o dodatek ziarenek wanilii Bourbon, czyli najbardziej cenionego gatunku tej wspaniałej przyprawy. Idealny do ciast, deserów czy lodów przyda się w każdej kuchni.

    Cukier z Wanilią Bourbon bez glutenu
  • Krok 2

    Piekarnik nagrzej do 180°C. 2 blachy z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.

  • Krok 3

    Schłodzone ciasto podziel na 2 części. Rozwałkuj  pierwszą część  ciasta na prostokąt o zbliżonej wielkości do papieru na blasze, wysyp połową migdałów, dociśnij je do ciasta i potnij na kwadraty. Ciastka przełóż na papier do pieczenia przy pomocy szpatułki.

  • Krok 4

    Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na złoty kolor ok 12-15 minut .W tym czasie przygotuj druga partię ciasteczek.

     

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/ciasteczka/ciasteczka-bezglutenowe-z-migdalami

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej