1. Strona g艂贸wna
  2. Przepisy
  3. Pierniczki
  4. Ciasteczka piernikowe bez glutenu

Ciasteczka piernikowe bez glutenu

ciasteczka piernikowe bez glutenu na m膮ce migda艂owej z migda艂ami
ciasteczka piernikowe bez glutenu na m膮ce migda艂owej z migda艂ami
Dr. Oetker - zdj臋cie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 5 ocen

Bezglutenowe pierniczki - szybkie i proste do wykonania, o mocno wyczuwalnym aromacie cynamonu i go藕dzików. Dodatek migda艂ów sprawia, 偶e s膮 naprawd臋 wyj膮tkowe. Cisteczka piernikowe kojarz膮 si臋 zazwyczaj z okresem 艣wi膮tecznym, ale te pierniczki zasmakuj膮 Ci na tyle, 偶e powtórzysz ich wykonanie co najmniej kilka razy w roku, niezale偶nie od jego pory. Wypróbuj przepis! 馃崻 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno艣ci
艁atwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Ciasteczka piernikowe bez glutenu:

  • Krok 1

    Piekarnik nagrzej do temperatury 180藲C. Blach臋 z wyposarzenia piekarnika wy艂ó偶 papierem do pieczenia.

  • Krok 2

    Do miski wsyp cukier, cukier z wanili膮, dodaj smietan臋, jajko i zmiksuj do po艂膮czenia si臋 sk艂adników.

  • Krok 3

    Dodaj m膮ki, proszek do pieczenia, sól, skórk臋 z pomara艅czy, przyprawy i zmiksuj. Ciasto b臋dzie g臋ste i klej膮ce.

  • Krok 4

    Ciasto wyk艂adaj na papier do pieczenia ma艂膮 ga艂kownic膮 do lodów lub 艂y偶eczk膮. Na wierzch ciastek wci艣nij na p艂asko migda艂y.

  • Krok 5

    Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok 20 min. Po upieczeniu odstaw do wystudzenia.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/pierniczki/ciasteczka-piernikowe-bez-glutenu

Oce艅 przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Wi臋cej