Ciasteczka piernikowe bez glutenu
Bezglutenowe pierniczki - szybkie i proste do wykonania, o mocno wyczuwalnym aromacie cynamonu i go藕dzików. Dodatek migda艂ów sprawia, 偶e s膮 naprawd臋 wyj膮tkowe. Cisteczka piernikowe kojarz膮 si臋 zazwyczaj z okresem 艣wi膮tecznym, ale te pierniczki zasmakuj膮 Ci na tyle, 偶e powtórzysz ich wykonanie co najmniej kilka razy w roku, niezale偶nie od jego pory. Wypróbuj przepis! 馃崻
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudno艣ci
- 艁atwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Ciasteczka piernikowe bez glutenu:
-
Krok 1
Piekarnik nagrzej do temperatury 180藲C. Blach臋 z wyposarzenia piekarnika wy艂ó偶 papierem do pieczenia.
-
Krok 2
Do miski wsyp cukier, cukier z wanili膮, dodaj smietan臋, jajko i zmiksuj do po艂膮czenia si臋 sk艂adników.
-
Krok 3
Dodaj m膮ki, proszek do pieczenia, sól, skórk臋 z pomara艅czy, przyprawy i zmiksuj. Ciasto b臋dzie g臋ste i klej膮ce.
-
Krok 4
Ciasto wyk艂adaj na papier do pieczenia ma艂膮 ga艂kownic膮 do lodów lub 艂y偶eczk膮. Na wierzch ciastek wci艣nij na p艂asko migda艂y.
-
Krok 5
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok 20 min. Po upieczeniu odstaw do wystudzenia.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/pierniczki/ciasteczka-piernikowe-bez-glutenu |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie doda艂 偶adnych zdj臋膰, b膮d藕 pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze