Popękane ciasteczka czekoladowe
Popękane ciasteczka czekoladowe 🍫🍫 wyglądają efektownie i smakują nieziemsko. Są mocno czekoladowe, mięciutkie w środku, a chrupiące na zewnątrz. Uwielbiam w pieczeniu to, że często szybko i łatwo można przygotować prawdziwe rarytasy. 😉 Koniecznie wypróbuj przepis na te oryginalne ciasteczka i daj znać jak Ci się udały! ❤️
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie popękanych ciasteczek czekoladowych:
-
Krok 1
Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 170°C.
-
Krok 2
Gorzką czekoladę i masło rozpuść w garnku na małym ogniu.
-
Krok 3
Jajka utrzyj z cukrem pudrem do puszystej konsystencji, dodaj rozpuszczoną czekoladę z masłem i dobrze wymieszaj.
-
Krok 4
Mąkę, proszek do pieczenia i kakao dodaj do mokrych składników i zagnieć ciasto.
-
Ciemne kakao Dr. Oetker
Oryginalne i intensywnie czekoladowe ciemne kakao od Dr. Oetkera sprawdzi się w wielu przepisach na ciasta, desery, polewy, a także do picia.
-
Krok 5
Ciasto na ciasteczka czekoladowe włóż do lodówki na godzinę.
-
Krok 6
Schłodzone ciasto nabieraj łyżeczką i formuj kulki, które obtaczaj w cukrze pudrze.
-
Krok 7
Układaj je na blasze i delikatnie spłaszczaj. Piecz przez około 20 minut.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/ciasteczka/popekane-czekoladowe-ciasteczka |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze