Sernik japoński z brzoskwiniami bez pieczenia
Sernik japoński z brzoskwiniami bez pieczenia - lekki, puszysty i niezwykle smaczny! Kakaowy spód z kruchych ciasteczek przykryty jest delikatną sernikową masą. Połączenie twarogu, serka śmietankowego i kremówki daje idealną konsystencję i wyjątkowy smak!
Ukoronowaniem sernika japońskiego bez pieczenia jest brzoskwiniowa żelka i świeże owoce 🍑🍑🍑 Idealna propozycja na końcówkę lata 🌞
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Bosch oraz Kerrygold.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Spód z herbatników kakaowych
-
Krok 1
Ciasteczka pokrusz na piasek i wymieszaj z miękkim masłem.
-
Krok 2
Formę 22 x 33 cm wyłóż papierem do pieczenia. Rozłóż równomiernie masę ciasteczkową. Odstaw do lodówki na czas przygotowania masy serowej.
Masa serowa
-
Krok 3
Twaróg zmiksuj z serkami i cukrem pudrem. Żelatynę namocz w wodzie, po czym rozpuść w kuchence mikrofalowej.
-
Krok 4
Śmietankę z pastą z waniliową ubij na sztywno.
-
Krok 5
Do masy serowej dodaj ciepłą żelatynę, wymieszaj energicznie. Na końcu wmieszaj śmietankę i całość przelej do formy. Odstaw do lodówki na czas przygotowania warstwy owocowej.
Warstwa brzoskwiniowa
-
Krok 6
Brzoskwinie odcedź z syropu. Galaretkę rozpuść w 150 ml wrzątku.
-
Krok 7
Brzoskwinie zblenduj na gładką masę i wymieszaj z galaretką.
-
Krok 8
Przelej na masę serową i odstaw na kilka godzin do lodówki.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/desery-bez-pieczenia/sernik-japonski-z-brzoskwiniami-bez-pieczenia |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze