1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Czekoladowe
  4. Malinowe trufle z czekoladą ruby

Malinowe trufle z czekoladą ruby

Malinowe trufle  z czekoladą Ruby
Malinowe trufle  z czekoladą Ruby
Magda - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
5/5 1 ocena

Prawda stara jak świat, czyli przez żołądek do serca. A jak najlepiej trafić w serce ukochanej ukochany w czasie Walentynek? Przygotowując wyjątkowe słodkości, które wyrażą Twoje uczucia lepiej niż jakiekolwiek słowa 🥰

Malinowe trufle z czekoladą ruby to świetny pomysł na walentynkowy upominek lub drobną słodycz dla kogoś bliskiego. Niezwykle kremowe, lekko kwaskowate i oblane... różową czekoladą! Czekolada ruby pozyskiwana jest naturalnie z różowych ziaren kakaowca, którym zawdzięcza swój wyjątkowy rubinowy kolor 🎀

Trufle z czekoladą ruby możesz zapakować w ozdobne pudełeczko i przewiązać kolorową wstążką - kto wie, może z ich pomocą trafisz w kogoś wyjątkowego słodką strzałą Amora?😉💘

 

Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Bosch, Kerrygold oraz Barry Callebaut.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Średni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Malinowe trufle

  • Krok 1

    Maliny posiekaj na drobno, najlepiej przy użyciu malaksera.

    w malakserze posiekane na piasek liofilizowane maliny
  • Krok 2

    Masło dodaj do czekolady i rozpuść całość interwałowo w mikrofali. Niska moc, mieszając co 30 sekund, do rozupuszczenia. Możesz również rozpuścić ją w kąpieli wodnej.

     

    w miseczkach czekolada biała Barry Callebaut, masło irlandzkie Kerrygold i liofilizowane maliny
  • Krok 3

    Śmietankę podgrzej. 

    rozpuszczona biała czekolada obok śmietaka
  • Krok 4

    Wmieszaj ją do masy czekoladowej.

    rozpuszczona biała czekolada z masłem i śmietanką
  • Krok 5

    Dodaj maliny. Odstaw do całkowitego wystudzenia, po czym owiń folią spożywczą i odstaw do lodówki na około godzinę.

    w miseczce masa na trufle malinowe obol folia spożywcza
  • Krok 6

    Schłodzoną masę nabieraj łyżką i formuj nieduże kulki, wielkości orzecha włoskiego, odstaw ponownie do lodówki na pół godziny.

    na tacce wilton malinowe trufle z czekoladą Ruby Barry Callebaut

Polewa z czekolady Ruby

  • Krok 7

    Czekoladę Ruby rozpuść w mikrofali lub kąpieli wodnej.

    na blaszce wilton schłodzone malinowe trufle z czekoladą ruby
  • Magda poleca

    Czekolada Ruby od Callebaut to intensywnie owocowy smak i oryginalny różowy kolor! Czekolada ma postać wygodnych w użyciu kaletek, dzięki czemu łatwo i równomiernie się rozpuszcza. Idealna do Twoich ciast i deserów!

    Magda poleca
  • Krok 8

    Schłodzone trufle obtaczaj w czekoladzie. Najwygodniej przy pomocy małego widelczyka lub wykałaczki.

    malinowe trufle obtaczane w czekoladzie ruby Barry Callebaut
  • Krok 9

    Czekoladowe trufle obtocz w cukrze wymieszanym z liofilizowanymi malinami.

    malinowe trufle obtaczane w posypce z liofilizowanych malin i cukru
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/desery-czekoladowe/malinowe-trufle-z-czekolada-ruby

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej