Wegański mus czekoladowy z tofu
Pyszny mocno czekoladowy deser bez laktozy i jajek. To możliwe! Wegański mus z tofu jest bardzo prosty w przygotowaniu i składa się z zaledwie kilku skladników. Bazą są czekolada, daktyle i tofu 😍 Gotowy deser możesz podać z ubitą śmietanką kokosową z dodatkiem wanilii lub ze świeżymi owocami. 🍓
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie wegańskiego musu czekoladowego:
-
Krok 1
Daktyle zalej wrzątkiem i pozostaw na około pół godziny do napęcznienia. Następnie odlej wodę.
-
Krok 2
Czekoladę rozpuść. Tofu przełóż do pojemnika malaksera. Dodaj do niego odsączone daktyle i zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji.
-
Krok 3
Dodaj rozpuszczoną czekoladę oraz kakao i ponownie zmiksuj.
-
Krok 4
Przełóż deser do szklanek i wstaw do lodówki na około 2 godziny.
-
Krok 5
Przed podaniem ubij śmietankę kokosową z ziarenkami wanilii i z dodatkiem ksylitolu. Posyp wiórkami z czekolady.
-
Może się przydać
Laska wanilii zapakowana w szklaną fiolkę zachowuje 100% esencji waniliowego smaku i aromatu, Wanilia w najczystszej formie!
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/desery-czekoladowe/weganski-mus-czekoladowy-z-tofu |
Przepis w Waszym wykonaniu
1 / 1
Komentarze