Budyń waniliowo-truskawkowy z bitą śmietaną
Czy wiesz, co się stanie, jeżeli zmiksowane truskawki wymieszasz z budyniem waniliowym w trakcie jego przygotowania? Spróbuj sama przepysznego budyniu waniliowo-truskawkowego z bitą śmietaną!
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie budyniu waniliowo-truskawkowego:
-
Krok 1
Umyte truskawki umieść w kielichu blendera, wlej mleko i dodaj cukier. Zblenduj do uzyskania jednolitej konsystencji.
-
Krok 2
3/4 koktajlu przelej do rondelka, a do pozostałej porcji dodaj budyń i dokładnie wymieszaj. Koktajl doprowadź do wrzenia, następnie dodaj rozmieszany budyń i ponownie zagotuj, mieszając go rózgą, aż zgęstnieje. Gorący budyń przelej do słoiczków i odstaw do wystudzenia.
-
Krok 3
Śmietankę ubij z cukrem pudrem i Śmietan-fixem. Przełóż do worka cukierniczego z ozdobną końcówką i udekoruj nią deser.
-
Śmietan-fix Dr. Oetker
Śmietan-fix Dr. Oetkera pomaga naturalnej bitej śmietanie oraz kremom na dłużej zachować stabilność, nie zmieniając przy tym ich konsystencji. Dzięki temu Twoje dekoracje będą piękne na dłużej!
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/desery/budyn-waniliowo-truskawkowy-z-bita-smietana |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze