Hummus na słodko (waniliowy)
Hummus na słodko! Tak, dobrze przeczytaliście :) Przygotowaliśmy przepis na popularną pastę z ciecierzycy z dodatkiem prawdziwej wanilii i masła orzechowego. Zalety takiego hummusu można wymieniać bez końca - smaczny, zdrowy, trendy, idealny dla wegan czy osób unikający glutenu lub laktozy.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie hummusu na słodko:
-
Krok 1
Ugotowaną ciecierzycę zblenduj. Olej kokosowy rozpuść w garnku.
-
Krok 2
Do ciecierzycy dodaj cukier, cukier z wanilią, olej kokosowy i zmiksuj. Następnie dodaj tahini, masło orzechowe i zmiksuj ponownie.
-
Może się przydać
Cukier z Wanilią Bourbon bez glutenu od Dr. Oetkera nada wypiekom i deserom niepowtarzalny waniliowy smak. Wzbogacony o dodatek ziarenek wanilii Bourbon, czyli najbardziej cenionego gatunku tej wspaniałej przyprawy. Idealny do ciast, deserów czy lodów przyda się w każdej kuchni.
-
Krok 3
Przełóż hummus do miseczki. Podawaj z ciasteczkami bezglutenowymi.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/desery/hummus-na-slodko-waniliowy |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze