Deser budyniowy z mango i marakują
Idealny pomysł na szybki deser dla każdego. Budyń został przygotowany na śmietance kremówce dzięki czemu jest bardzo aksamitny. Dodatek egzotycznych, słodkich i soczystych owoców mango i marakui skradnie serca i podniebienia 🥭😋
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przepis na deser budyniowy z mango i marakują:
-
Krok 1
100 ml śmietanki wymieszaj z budyniem, resztę śmietanki zagotuj. Do gorącej śmietanki dodaj budyń, wymieszaj i zagotuj. Gotowy budyń rozlej do 4 miseczek, odstaw do wystudzenia. Mango obierz, odkrój miąższ od pestki i pokrój w kostkę.
-
Może się przydać
Budyń Dr. Oetkera to doskonały i pyszny deser dla Twojej rodziny Pełny smak i aksamitna konsystencja zadowolą każdego smakosza. Teraz również w wersji bezglutenowej! Smacznego!
-
Krok 2
Na wystudzony budyń wyłóż mango. Polej każdą porcję miąższem z połówki marakui.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/desery/deser-budyniowy-z-mango-i-marakuja |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze