1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Desery
  4. Deser budyniowy z mango i marakują

Deser budyniowy z mango i marakują

Desery budyniowe w miseczkach z mango i marakują
Desery budyniowe w miseczkach z mango i marakują
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 5 ocen

Idealny pomysł na szybki deser dla każdego. Budyń został przygotowany na śmietance kremówce dzięki czemu jest bardzo aksamitny. Dodatek egzotycznych, słodkich i soczystych owoców mango i marakui skradnie serca i podniebienia 🥭😋


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przepis na deser budyniowy z mango i marakują:

  • Krok 1

    100 ml śmietanki wymieszaj z budyniem, resztę śmietanki zagotuj. Do gorącej śmietanki dodaj budyń, wymieszaj i zagotuj. Gotowy budyń rozlej do 4 miseczek, odstaw do wystudzenia. Mango obierz, odkrój miąższ od pestki i pokrój w kostkę.

  • Może się przydać

    Budyń Dr. Oetkera to doskonały i pyszny deser dla Twojej rodziny Pełny smak i aksamitna konsystencja zadowolą każdego smakosza. Teraz również w wersji bezglutenowej! Smacznego!

    Może się przydać
  • Krok 2

    Na wystudzony budyń wyłóż mango. Polej każdą porcję miąższem z połówki marakui.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/desery/deser-budyniowy-z-mango-i-marakuja

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej