Tiramisu z malinami
Tiramisu z malinami to klasyczny włoski deser w połaczeniu z typowo polskim akcentem, jakim są maliny. Aksamitny krem, kawowe biszkopty, kakao, a to wszystko przełamane słodkimi, orzeźwiającymi malinami. Idealny na letnie okazje lub po prostu na weekend. Polecam! 😃❤️
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Średni
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie tiramisu z malinami:
-
Krok 1
Kawę zaparz i dodaj do niej likier. Odstaw do przestudzenia.
-
Krok 2
Cukier puder przesiej do miski i utrzyj z żółtkami i pastą waniliową na gęstą, gładką masę.
-
Może się przydać
Sitko z drewnianą rączką w stylu Retro o średnicy 10 cm i długości 24 cm od Dr. Oetkera. Idealne do przesiewania mąki, cukru pudru czy kakao.
-
Krok 3
Cały czas miksując, dodawaj stopniowo serek mascarpone (miksuj tylko do momentu zgęstnienia kremu).
-
Krok 4
Biszkopty zanurzaj w kawie z likierem i układaj na dno pucharków.
-
Krok 5
Oprósz mocno kakao i wyłóż krem. Na wierzchu poukładaj maliny. Gotowy deser odstaw na 6 godzin do lodówki do schłodzenia.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/desery/tiramisu-z-malinami |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze