1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Desery
  4. Tiramisu z malinami

Tiramisu z malinami

włoskie tiramisu z biszkoptami maczanymi w kawie i amaretto, kremem waniliowym z mascarpone, kakao i malinami w pucharkach - wszystkiego słodkiego
włoskie tiramisu z biszkoptami maczanymi w kawie i amaretto, kremem waniliowym z mascarpone, kakao i malinami w pucharkach - wszystkiego słodkiego
Magda - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
5/5 1 ocena

Tiramisu z malinami to klasyczny włoski deser w połaczeniu z typowo polskim akcentem, jakim są maliny. Aksamitny krem, kawowe biszkopty, kakao, a to wszystko przełamane słodkimi, orzeźwiającymi malinami. Idealny na letnie okazje lub po prostu na weekend. Polecam! 😃❤️


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Średni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie tiramisu z malinami:

  • Krok 1

    Kawę zaparz i dodaj do niej likier. Odstaw do przestudzenia. 

  • Krok 2

    Cukier puder przesiej do miski i utrzyj z żółtkami i pastą waniliową na gęstą, gładką masę.

  • Może się przydać

    Sitko z drewnianą rączką w stylu Retro o średnicy 10 cm i długości 24 cm od Dr. Oetkera. Idealne do przesiewania mąki, cukru pudru czy kakao.

    Może się przydać
  • Krok 3

    Cały czas miksując, dodawaj stopniowo serek mascarpone (miksuj tylko do momentu zgęstnienia kremu).

  • Krok 4

    Biszkopty zanurzaj w kawie z likierem i układaj na dno pucharków. 

  • Krok 5

    Oprósz mocno kakao i wyłóż krem. Na wierzchu poukładaj maliny. Gotowy deser odstaw na 6 godzin do lodówki do schłodzenia.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/desery/tiramisu-z-malinami

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej