Mus malinowo-czekoladowy
Przedstawiam przepis na mus malinowo - czekoladowy. Do jego przygotowania można wykorzystać wcześniej zamrożone owoce. Na ten pyszny deser składają się dwie warstwy - mus z malin i mus z czekolady. Smakuje wybornie! Koniecznie wypróbuj ten przepis!
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie musu z malin:
-
Krok 1
Maliny rozmroź, umieść w wysokim naczyniu i zblenduj. Przetrzyj przez sitko, by pozbyć się pestek. Dodaj cukier puder i wymieszaj.
-
Krok 2
Listki żelatyny namocz w zimnej wodzie przez 5 minut. Po tym czasie dokładnie je odciśnij w dłoni i rozpuść, podgrzej w rondelku, uważając żeby ich nie zagotować.
-
Magda poleca
Ekstra klarowna i łatwa w użyciu żelatyna w listkach. Łatwo się rozpuszcza, nie pozostawiając grudek.
-
Krok 3
Do gorącej żelatyny dodaj purée z malin i wymieszaj rózgą. Przelej na dno kieliszków i odstaw do lodówki.
Przygotowanie musu z czekolady:
-
Krok 4
W tym czasie przygotuj kąpiel wodną. W szklanej miseczce nad parą wodną umieść połamaną czekoladę, mieszając ją od czasu do czasu, aż do rozpuszczenia.
-
Krok 5
Żółtka utrzyj, natomiast schłodzoną śmietankę ubij na sztywno i połącz z żółtkami. Do całości dodaj lekko przestudzoną czekoladę i dokładnie wymieszaj.
-
Krok 6
Mus przelej do kieliszków z malinami i odstaw ponownie na godzinę do lodówki. Mus udekoruj czekoladowymi ażurkami.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/desery/mus-malinowo-czekoladowy |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze