Pudding z tapioki z mango
🥥Kokosowo-migdałowy pudding z tapioki z mango to deser, który polecam na letnie dni 🏖️To bardzo lekka i smaczna propozycja. Zamiast cukru użyłam ksylitolu, dlatego deser spotka się z uznaniem także osób dbających o linię 💪 Bogaty aromat dodaje deserowi soczyste mango 🥭 Na koniec warto udekorować pudding limonką i świeżymi listkami mięty. Wygląda dobrze? Zapewniam, że smakuje jeszcze lepiej 😊
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie puddingu z tapioki:
-
Krok 1
Do garnka wlej mleko kokosowe, mleko migdałowe, sok z limonki i wsyp ksylitol. Całość wymieszaj.
-
Krok 2
Wsyp kulki tapioki do garnka i cały czas mieszając podgrzewaj na średnim ogniu, do momentu, aż kuleczki staną się przezroczyste. Może to potrwać około 20 minut.
-
Krok 3
Pokrój mango na małe kawałki. Połowę przełóż do pojemniczków, w których będziesz podawać pudding.
-
Marta poleca
Zestaw 6 pastelowych foremek, które idealnie sprawdzą się do deserów. Każda posiada dwa wieczka – jedno chroni zawartość foremki przed wysychaniem i zapachami z zewnątrz, a druga ułatwia wyjęcie deseru. Hit zwłaszcza do przygotowania lodów czy letnich deserów na słoneczne dni!
-
Krok 4
Przelej ciepły pudding do pojemników. Dodaj pozostałe kawałki mango i udekoruj limonką i listkami mięty.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/bez-laktozy/pudding-z-tapioki-z-mango |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze