1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Desery
  4. Mus truskawkowy z bitą śmietaną

Mus truskawkowy z bitą śmietaną

mus truskawkowy z bitą śmietaną udekorowany świeżą truskawką - Wszystkiego Słodkiego
Magda - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
5/5 9 ocen

🍓🍓Mus truskawkowy z bitą śmietaną jest bardzo uroczym deserem, który cieszy oko sposobem podania. 👀 Truskawki zmiksowałam z tężejącą galaretką i w ten sposób otrzymałam pyszny, gęsty mus. Ubita śmietanka kremówka nadaje deserowi słodyczy i eleganckiego wyglądu. Gotowy deser udekorowałam połówkami truskawek.🍓Całość tworzy mocno truskawkowy, orzeźwiający deser, który najlepiej smakuje po schłodzeniu. Tak podany mus truskawkowy dobrze będzie wyglądał także na słodkim stole w czasie przyjęcia. :) Gorąco zachęcam do korzystania ze świeżych truskawek! ❤️


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Średni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie musu truskawkowego z bitą śmietaną:

  • Krok 1

    Galaretkę rozpuść w 250 ml wrzątku, odstaw do wystudzenia.

  • Krok 2

    Truskawki umyj, usuń szypułki. Umieść w kielichu blendera i zmiksuj na mus.

  • Krok 3

    Owoce wymieszaj z wystudzoną galaretką i przelej do słoiczków. Odstaw na kilka godzin do lodówki

  • Krok 4

    Schłodzoną śmietankę ubij mikserem, pod koniec dodając cukier puder wymieszany ze śmietan-fixem.

  • Śmietan-fix Dr. Oetker

    Śmietan-fix Dr. Oetkera pomaga naturalnej bitej śmietanie oraz kremom na dłużej zachować stabilność, nie zmieniając przy tym ich konsystencji. Dzięki temu Twoje dekoracje będą piękne na dłużej!

    Śmietan-fix Dr. Oetker
  • Krok 5

    Ubitą śmietankę przełóż do worka cukierniczego z ozdobną końcówką i udekoruj nią swój truskawkowy mus. Ozdób świeżą truskawką. Z podanych proporcji wychodzą 4 średniej wielkości desery.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/desery/mus-truskawkowy-bita-smietana

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej