Mus truskawkowy z bitą śmietaną
🍓🍓Mus truskawkowy z bitą śmietaną jest bardzo uroczym deserem, który cieszy oko sposobem podania. 👀 Truskawki zmiksowałam z tężejącą galaretką i w ten sposób otrzymałam pyszny, gęsty mus. Ubita śmietanka kremówka nadaje deserowi słodyczy i eleganckiego wyglądu. Gotowy deser udekorowałam połówkami truskawek.🍓Całość tworzy mocno truskawkowy, orzeźwiający deser, który najlepiej smakuje po schłodzeniu. Tak podany mus truskawkowy dobrze będzie wyglądał także na słodkim stole w czasie przyjęcia. :) Gorąco zachęcam do korzystania ze świeżych truskawek! ❤️
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Średni
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie musu truskawkowego z bitą śmietaną:
-
Krok 1
Galaretkę rozpuść w 250 ml wrzątku, odstaw do wystudzenia.
-
Krok 2
Truskawki umyj, usuń szypułki. Umieść w kielichu blendera i zmiksuj na mus.
-
Krok 3
Owoce wymieszaj z wystudzoną galaretką i przelej do słoiczków. Odstaw na kilka godzin do lodówki
-
Krok 4
Schłodzoną śmietankę ubij mikserem, pod koniec dodając cukier puder wymieszany ze śmietan-fixem.
-
Śmietan-fix Dr. Oetker
Śmietan-fix Dr. Oetkera pomaga naturalnej bitej śmietanie oraz kremom na dłużej zachować stabilność, nie zmieniając przy tym ich konsystencji. Dzięki temu Twoje dekoracje będą piękne na dłużej!
-
Krok 5
Ubitą śmietankę przełóż do worka cukierniczego z ozdobną końcówką i udekoruj nią swój truskawkowy mus. Ozdób świeżą truskawką. Z podanych proporcji wychodzą 4 średniej wielkości desery.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/desery/mus-truskawkowy-bita-smietana |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze