Mus czekoladowy z waniliow膮 kruszonk膮 i malinami
Mus czekoladowy 馃崼z waniliow膮 kruszonk膮 i malinami to deser, który uda si臋 ka偶demu. Szybki i prosty w przygotowaniu, idealnie sprawdzi si臋 jako propozycja na wizyt臋 go艣ci czy s艂odki podwieczorek dla ca艂ej rodziny馃懆馃懇馃懅馃懄
Sekret tego deseru tkwi w feerii smaków i struktur. Aksamitny, lekki jak chmurka czekoladowy mus, chrupi膮ca i pe艂na waniliowego aromatu kruszonka, i lekko kwaskowate owoce. Czy mo偶e by膰 przyjemniej?馃グ
Do kruszonki warto doda膰 cukier z dodatkiem wanilii Bourbon Dr. Oetkera, pe艂en aromatycznych ziarenek tej najszlachetniejszej ze wszystkich przypraw馃憫
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudno艣ci
- 艁atwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Mus czekoladowy:
-
Krok 1
艢mietank臋 przelej do garnka. Podgrzej z kakao i cynamonem.
-
Krok 2
Gor膮cym p艂ynem zalej czekolad臋.
-
Krok 3
Dodaj mas艂o, wymieszaj i odstaw do przestudzenia.
-
Krok 4
Sch艂odzon膮 艣mietank臋 ubij na sztywno z cukrem pudrem. Wymieszaj delikatnie z czekolad膮, dodaj膮c partiami bit膮 艣mietan臋.
-
Krok 5
Prze艂ó偶 mus czekoladowy do pojemniczków i prze艂ó偶 do lodówki. U偶yj r臋kawa cukierniczego 馃洅 dzi臋ki, któremu z 艂atwo艣ci膮 nape艂nisz pucharki.
-
Wszystkiego S艂odkiego poleca
Czekolada 811 Callebaut to jedna z najcz臋艣ciej u偶ywanych i preferowanych ciemnych czekolad na ca艂ym 艣wiecie. Ma mocny kakaowy smak i doskona艂膮 harmoni臋 s艂odyczy, 艣wie偶ych nut czerwonych owoc贸w i przyjemnej goryczki. Czekolada 811 ma bardzo delikatn膮, aksamitnie rozp艂ywaj膮c膮 si臋 w ustach konsystencj臋 i jest wykonana w 100% z mas艂a kakaowego (bez innych t艂uszcz贸w ro艣linnych).
Kruszonka do musu czekoladowego:
-
Krok 6
Piekarnik rozgrzej do 190°C. Wszystkie sk艂adniki zagnie膰 razem na kruszonk臋.
-
Krok 7
Wy艂ó偶 kruszonk臋 na blach臋 do pieczenia.
-
Krok 8
Piecz przez oko艂o 8 minut. Nast臋pnie pozostaw do wystudzenia.
-
Krok 9
Czekoladowy mus udekoruj kruszonk膮 i 艣wie偶ymi owocami.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/desery/mus-czekoladowy-z-waniliowa-kruszonka-i-malinami |
Przepis w Waszym wykonaniu
1 / 2
Komentarze