1. Strona g艂贸wna
  2. Przepisy
  3. Desery
  4. Mus czekoladowy z waniliow膮 kruszonk膮 i malinami

Mus czekoladowy z waniliow膮 kruszonk膮 i malinami

Mus czekoladowy z kruszonk膮 i malinami na drewnianej desce - Program Wszystkiego S艂odkiego
Mus czekoladowy z kruszonk膮 i malinami na drewnianej desce - Program Wszystkiego S艂odkiego
Dr. Oetker - zdj臋cie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 2 oceny

Mus czekoladowy 馃崼z waniliow膮 kruszonk膮 i malinami to deser, który uda si臋 ka偶demu. Szybki i prosty w przygotowaniu, idealnie sprawdzi si臋 jako propozycja na wizyt臋 go艣ci czy s艂odki podwieczorek dla ca艂ej rodziny馃懆‍馃懇‍馃懅‍馃懄

Sekret tego deseru tkwi w feerii smaków i struktur. Aksamitny, lekki jak chmurka czekoladowy mus, chrupi膮ca i pe艂na waniliowego aromatu kruszonka, i lekko kwaskowate owoce. Czy mo偶e by膰 przyjemniej?馃グ

Do kruszonki warto doda膰 cukier z dodatkiem wanilii Bourbon Dr. Oetkera, pe艂en aromatycznych ziarenek tej najszlachetniejszej ze wszystkich przypraw馃憫


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno艣ci
艁atwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Mus czekoladowy:

  • Krok 1

    艢mietank臋 przelej do garnka. Podgrzej z kakao i cynamonem.

    garnek ze 艣mietank膮, obok kakao ciemne i cynamon
  • Krok 2

    Gor膮cym p艂ynem zalej czekolad臋.

    posiekana czekolada w miseczce, w garnuszku na palniku 艣mietanka z kakao
  • Krok 3

    Dodaj mas艂o, wymieszaj i odstaw do przestudzenia.

    roztopiona czekolada w szklanej miseczce z silikonow膮 艂opatk膮
  • Krok 4

    Sch艂odzon膮 艣mietank臋 ubij na sztywno z cukrem pudrem. Wymieszaj delikatnie z czekolad膮, dodaj膮c partiami bit膮 艣mietan臋.

    w szklanej miseczce roztopiona czekolada z cz臋艣ci膮 ubitej 艣mietany, obok misa miksera z ubit膮 na sztywno 艣mietan膮
  • Krok 5

    Prze艂ó偶 mus czekoladowy do pojemniczków i prze艂ó偶 do lodówki. U偶yj r臋kawa cukierniczego 馃洅 dzi臋ki, któremu z 艂atwo艣ci膮 nape艂nisz pucharki.

    pucharki wype艂nione czekoladowym musem
  • Wszystkiego S艂odkiego poleca

    Czekolada 811 Callebaut to jedna z najcz臋艣ciej u偶ywanych i preferowanych ciemnych czekolad na ca艂ym 艣wiecie. Ma mocny kakaowy smak i doskona艂膮 harmoni臋 s艂odyczy, 艣wie偶ych nut czerwonych owoc贸w i przyjemnej goryczki. Czekolada 811 ma bardzo delikatn膮, aksamitnie rozp艂ywaj膮c膮 si臋 w ustach konsystencj臋 i jest wykonana w 100% z mas艂a kakaowego (bez innych t艂uszcz贸w ro艣linnych).

    Wszystkiego S艂odkiego poleca

Kruszonka do musu czekoladowego:

  • Krok 6

    Piekarnik rozgrzej do 190°C. Wszystkie sk艂adniki zagnie膰 razem na kruszonk臋.

    cukier waniliowy, miseczka z m膮k膮, miseczka z cukrem, miseczka z pokrojonym w kostk臋 mas艂em
  • Krok 7

    Wy艂ó偶 kruszonk臋 na blach臋 do pieczenia.

    kruszonka na blasze z piekarnika, wy艂o偶onej papierem do pieczenia
  • Krok 8

    Piecz przez oko艂o 8 minut. Nast臋pnie pozostaw do wystudzenia.

    upieczona kruszonka na blaszce z piekarnika
  • Krok 9

    Czekoladowy mus udekoruj kruszonk膮 i 艣wie偶ymi owocami.

    pucharki z musem czekoladowym, posypane kruszonk膮 i ozdobione malinami
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/desery/mus-czekoladowy-z-waniliowa-kruszonka-i-malinami

Oce艅 przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Wi臋cej