Gofry z ciasta francuskiego
Jeśli jeszcze nie odkryliście idealnego przepisu na gofry, które po upieczeniu są meeeeega chrupiące - koniecznie wypróbujcie opcję z gotowym ciastem francuskim!
Gofry z ciasta francuskiego to zaledwie kilka minut pracy - świetna opcja dla tych w wiecznym niedoczasie oraz leniuszków, którzy marzą o słodkiem śniadaniu czy podwieczorku bez żmudnych przygotowań⏲️.
W przepisie dzielę się pomysłami na 3 różne nadzienia: nutella, prażone jabłka i waniliowy twarożek💗Wybierz swoje ulubione i ciesz się pysznymi goframi z ciasta francuskiego!
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z marką Dr. Oetker.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Gofry z ciasta francuskiego:
-
Krok 1
Opakowanie ciasta francuskiego rozwiń i pokrój na 9 kawałków. Tak, żeby wielkością kawałek ciasta, odpowiadał płytce gofrownicy.
-
Krok 2
Przygotuj swoje ulubione nadzienie do gofrów. Ja zrobiłam część gofrów z prażonymi jabłkami, a część z serkiem waniliowym (serek śmietankowy wymieszany z cukrem z wanilią) i nutellą.
-
Krok 3
Na środek, co drugiego płata ciasta nałóż nadzienie.
-
Krok 4
Następnie przykryj delikatnie drugim kawałkiem ciasta bez nadzienia i sklej widelcem brzegi.
-
Krok 5
Smaż na mocno rozgrzanej gofrownicy do zrumienienia.
Do dekoracji:
-
Krok 6
Ubij schłodzoną śmietankę z cukrem pudrem. Posyp gofry cukrem pudrem i udekoruj ubitą śmietaną i owocami. Mniam! 😋
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/gofry/gofry-z-ciasta-francuskiego |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze