Zielone gofry
Masz ochotę na kolorowe śniadanie? Postaw na zielone gofry! Zastanawiasz się skąd ten obłędny wiosenny kolor? To zasługa zmiksowanego świeżego szpinaku! 😊 Bez obaw - jest on niewyczuwalny w smaku, więc gofry możesz zjadać zarówno w wersji na słodko lub wytrawnej! Smakują wybornie z dodatkiem jogurtu naturalnego i owocami skroionymi z syropem z marakui! Po prostu pycha!
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie zielonych gofrów ze szpinakiem:
-
Krok 1
Do blendera kielichowego wlej mleko, dodaj szpinak, jogurt naturalny, cukier z wanilią, cukier i zmiksuj, aż płyn będzie miał jednolitą konsystencję.
-
Krok 2
Dodaj jajka, zmiksuj do połączenia.
-
Krok 3
Mąkę wymieszaj ze szczyptą soli i proszkiem do pieczenia. Dodaj do szpinakowej masy i zmiksuj dokładnie.
-
Krok 4
Gofrownicę rozgrzej, następnie smaruj cienko olejem. Wylewaj ciasto i piecz gofry około 4-5 minut.
-
Krok 5
Gotowe gofry podawaj z jogurtem naturalnym, owocami i skrop marakują.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/gofry-nalesniki-placki/zielone-gofry-ze-szpinakiem |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze