1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Lody
  4. Sorbet truskawkowo - rabarbarowy

Sorbet truskawkowo - rabarbarowy

sorbet truskawkowo - rabarbarowo wszystkiego słodkiego
Magda - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Spragniona orzeźwienia podczas ostatnich gorących dni, postawiłam na sprawdzone połączenie truskawki i rabarbaru. Klasyk, ale w nieco innym wydaniu, bo tym razem swoje ulubione letnie przysmaki (pomijając ogórki małosolne 😉) zamknęłam w silikonowej foremce na lody🍧

Sorbet truskawkowo - rabarbarowy 🍓🍓🍓 nie wymaga wiele pracy. Rabarbar wystarczy zagotować z truskawkami, nie zapominająć o dodatku cukru. Całość rozlewamy do foremek, posypujemy siekanymi pistacjami i hops... do zamrażarki! Nasz owocowy sorbet jest gotowy!

 

Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Bosch oraz Bakal.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Sorbet truskawkowo - rabarbarowy

  • Krok 1

    Rabarbar pokrój na kawałki, dodaj truskawki i zagotuj. Możesz użyć mrożonych owoców. 

    w garnku gotujące się  owoce na sorbet obok cukier z wanilią
  • Krok 2

    Dodaj cukier oraz cukier z wanilią i zblenduj na gładkie pure.

    owocowe pure na sorbet truskawkowo rabarbarowy
  • Krok 3

    Masę przełóż do silikonowch foremek.

    w foremkach silikomart sorbet truskawkowo rabarbarowy
  • Krok 4

     Pistacje obierz i posiekaj na kawałki i posyp nimi lody. Wstaw na kilka godzin do zamrażarki.

    lody na patyku - sorbet truskawkowo - rabarbarowy
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/lody/sorbet-truskawkowo-rabarbarowy

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej