1. Strona g艂贸wna
  2. Przepisy
  3. L偶ejsze/zdrowsze
  4. Fit batony bez pieczenia

Fit batony bez pieczenia

fit batony bez pieczenia z czekolad膮, zapakowane w papier do pieczenia - Wszystkiego S艂odkiego
fit batony bez pieczenia z czekolad膮, zapakowane w papier do pieczenia - Wszystkiego S艂odkiego
Marta - zdj臋cie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Niespodziewana ochota na co艣 s艂odkiego, ale starasz si臋 by膰 #teamfit? Z przepisem na moje batoniki nic nie stoi na przeszkodzie, 偶eby poprawi膰 sobie nastrój ma艂ym co nieco, nie przechodz膮c przy tym na ciemn膮 stron臋 mocy 馃榿

Smacznie, zdrowo i syc膮co ( i oczywi艣cie ekspresowo!) - tym w艂a艣nie kierowa艂am si臋 przygotowuj膮c fit batony bez pieczenia. Znajdziecie w nich p艂atki owsiane, mas艂o orzechowe, mnóstwo bakalii i sporo orzechów. W moje batoniki wpad艂a równie偶 odrobina (ups!) czekolady - bez obaw, ciemnej, która doda Wam energii i pozytywnie wp艂ynie na prac臋 mózgu 馃馃崼

Mas臋 na fit batony bez pieczenia wystarczy dobrze sch艂odzi膰 i pokroi膰 na prostok膮ty. Wersja dla 艂asuchów - ka偶dy batonik zanurz w roztopionej czekoladzie 馃お

 

Przepis powsta艂 w ramach wspó艂pracy reklamowej z markami: Bosch, Bakal oraz Barry Callebaut.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno艣ci
艁atwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Fit batony bez pieczenia:

  • Krok 1

    Orzechy rozdrobnij w malakserze lub drobno je pokrój.

    Orzechy laskowe Bakal w opakowaniu. Obok blender r臋czny firmy Bosch.
  • Krok 2

    Rodzynki oraz daktyle równie偶 pokrój na mniejsze kawa艂ki. Bakalie oraz siemi臋 lniane dodaj do p艂atków owsianych i wymieszaj.

    W misie p艂atki owsiane b艂yskawiczne. Obok w miseczce siemi臋 lniane. Na deskach pokrojone bakalie.
  • Krok 3

    Nast臋pnie dodaj mas艂o orzechowe, szczypt臋 soli, rozpuszczony olej kokosowy i miód.

    W du偶ej misie masa na batony fit. Obok w miseczkach mas艂o orzechowe i mi贸d.
  • Krok 4

    Dok艂adnie wymieszaj mas臋 do uzyskania jednolitej konsyntecji. Nast臋pnie prze艂ó偶 j膮 do formy o wymiarach 28x18cm wy艂o偶onej papierem do pieczenia.

    Na blacie forma prostok膮tna wy艂o偶ona papierem do pieczenia. Obok masa na batony.
  • Mo偶e si臋 przyda膰

    Dwucz臋艣ciowa forma do pieczenia tort贸w i ciast z serii Back - Trend marki Dr. Oetker,o wymiarach 28x18cm. Gotowe wypieki mo偶na wyj膮膰 z formy w bardzo prosty spos贸b dzi臋ki zamykanemu brzegowi i pow艂oce zapobiegaj膮cej przywieraniu.

    Mo偶e si臋 przyda膰
  • Krok 5

    Mas臋 na batony dobrze doci艣nij do formy i wyrównaj. Nast臋pnie wstaw form臋 do lodówki.

    Masa na batony prze艂o偶ona do prostok膮tnej formy.
  • Krok 6

    Po oko艂o 2-3 godzinach pokrój mas臋 na batony. Twoje batony ju偶 s膮 gotowe! Pami臋taj, 偶eby przechowywa膰 je w lodówce.

    Jednak je偶eli chcesz, 偶eby by艂y mniej "fit" polecam dodatkowo zamoczy膰 je w czekoladzie馃グ

    Pokrojone batony owsiane na papierze do pieczenia. Obok czekolada Callebaut ciemna 811.
  • Krok 7

    W tym celu rozpu艣膰 czekolad臋 i zamaczaj w niech sch艂odzone batoniki. Mo偶esz te偶 posmarowa膰 je czekolad膮, za pomoc膮 p臋dzelka silikonowego.

    Gotowe batony owsiane z czekolad膮.
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/lzejsze-zdrowsze/fit-batony-bez-pieczenia

Oce艅 przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Wi臋cej