Babeczki czekoladowe z borówkami
Tym razem coś dla fanów czekoladowych smaków - obłędnie wilgotne i puszyste babeczki z dużą ilością czekoladowego kremu na bazie śmietanki i mascarpone. Krem jest stabilny i ładnie trzyma kształt nadany za pomocą dekoracyjnej tylki.
Słodycz babeczek przełamują świeże borówki, a uroku dodają im waflowe motylki Dr. Oetkera w odcieniach brązu, beżu i pomarańczy🦋 Idealny deser na nadchodzące jesienne dni🍂, kiedy chcecie poprawić sobie nastrój czymś pysznym i intensywnie czekoladowym 🍫
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker oraz Kerrygold.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Babeczki czekoladowe:
-
Krok 1
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C.
-
Krok 2
W misie miksera umieść miękkie masło, cukier i ucieraj do momentu aż masa stanie się jasna i lekka. Dodaj jajko, zmiksuj.
-
Krok 3
Suche składniki przesiej i wmiksuj. Na końcu dodaj mleko, zmiksuj do połączenia.
-
Krok 4
Formę do pieczenia babeczek wyłóż papilotkami. Każdą z nich napełnij do połowy wysokości.
-
Krok 5
Piecz około 20-22 minut, do suchego patyczka. Odstaw do całkowitego wystygnięcia.
Krem czekoladowy:
-
Krok 6
Do miski przelej śmietankę, dodaj serek mascarpone oraz przesiany cukier puder z kakao. Zmiksuj na puszysty krem.
-
Krok 7
Krem przełóż do worka cukierniczego z ozdobną końcówką i udekoruj nim babeczki.
-
Może się przydać
Motylki z opłatka waflowego, jak z polskiej łąki! Udekoruj swoje ciasta i desery takimi motylkami jak cytrynek, paź królowej czy rusałka pawik 🦋. W prosty sposób sprawisz, że twoje wypieki będą jeszcze piękniejsze oraz wywołają okrzyki zachwytu. Motylki do dekoracji są także idealne na wspólne dekorowanie z dziećmi.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/muffinki-i-babeczki/babeczki-czekoladowe-z-borowkami |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze