Babeczki bezglutenowe - prosty przepis
Długo szukałaś podstawowego, prostego przepisu na tradycyjne babeczki, a w dodatku bezglutenowe? 🧁 Oto jest! Niedawno otrzymałam prośbę o stworzenie właśnie takiego przepisu. Babeczki możesz przygotowywać z dowolnymi dodatkami, o smaku jaki lubicie, w zależności od okazji lub po prostu od tego na co macie ochotę! Ja przygotowałam je o smaku śmietankowym, ale możesz wybrać czekoladowy lub waniliowy.
Za każdym razem mogą smakować i wyglądać inaczej, wystarczy, że dodasz do nich nadzienie lub wybierzesz inny smak kremu, którym je udekorujesz.🍓 🍫
Zobacz również przepis na podobne babeczki bez glutenu w czekoladowej wersji.
Produkty bezglutenowe, których używam w przepisie znajdziesz w Sklepie Wszystkiego Słodkiego 🛒
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie babeczek bez glutenu:
-
Krok 1
Formę do babeczek wyłóż papilotkami. Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C.
-
Natalia poleca
Wysokiej jakości forma do muffinek idealna do przygotowania 12 babeczek. Posiada specjalną powłokę zapobiegającą przywieraniu.
-
Krok 2
Białka oddziel od żółtek i ubij na pianę, pod koniec dodając cukier i ubijaj aż cukier się rozpuści.
-
Krok 3
Ciągle ubijając dodawaj kolejno żółtka, a następnie cienką stróżką wlej olej i zmiksuj do połączenia.
-
Krok 4
W międzyczasie wymieszaj ze sobą mąkę ryżową, kukurydzianą, budyń i proszek do pieczenia. Dodaj suche składniki do masy i wymieszaj dokładnie.
-
Krok 5
Gotową masę wyłóż równomiernie do papilotek.
-
Papilotki do muffinek
Szeroki wybór papilotek do muffinek znajdziesz w Sklepie Wszystkiego Słodkiego. Wśród nich każdy znajdzie swój ulubiony wzór i kolor!
-
Krok 6
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 25 minut. Po upieczeniu wystudź.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/bez-glutenu/babeczki-bezglutenowe-prosty-przepis |
Przepis w Waszym wykonaniu
1 / 1
Komentarze