1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Babeczki bezglutenowe - prosty przepis

Babeczki bezglutenowe - prosty przepis

proste bezglutenowe babeczki śmietankowe - Wszystkiego Słodkiego
proste bezglutenowe babeczki śmietankowe - Wszystkiego Słodkiego
Zespół Wszystkiego Słodkiego - zdjęcie profilowe
Zespół Wszystkiego Słodkiego Autor Zaktualizowano:
4.89/5 9 ocen

Długo szukałaś podstawowego, prostego przepisu na tradycyjne babeczki, a w dodatku bezglutenowe? 🧁 Oto jest! Niedawno otrzymałam prośbę o stworzenie właśnie takiego przepisu. Babeczki możesz przygotowywać z dowolnymi dodatkami, o smaku jaki lubicie, w zależności od okazji lub po prostu od tego na co macie ochotę! Ja przygotowałam je o smaku śmietankowym, ale możesz wybrać czekoladowy lub waniliowy.

Za każdym razem mogą smakować i wyglądać inaczej, wystarczy, że dodasz do nich nadzienie lub wybierzesz inny smak kremu, którym je udekorujesz.🍓 🍫

Zobacz również przepis na podobne babeczki bez glutenu w czekoladowej wersji. 

Produkty bezglutenowe, których używam w przepisie znajdziesz w Sklepie Wszystkiego Słodkiego 🛒


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie babeczek bez glutenu:

  • Krok 1

    Formę do babeczek wyłóż papilotkami. Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C.

    foremka do muffinek i babeczek Dr. Oetkera www.sklep.ws.pl
  • Natalia poleca

    Wysokiej jakości forma do muffinek idealna do przygotowania 12 babeczek. Posiada specjalną powłokę zapobiegającą przywieraniu.

    Natalia poleca
  • Krok 2

    Białka oddziel od żółtek i ubij na pianę, pod koniec dodając cukier i ubijaj aż cukier się rozpuści.

    piana z białek na babeczki Robot kuchennyOptiMUM MUM9BX5S65
  • Krok 3

    Ciągle ubijając dodawaj kolejno żółtka, a następnie cienką stróżką wlej olej i zmiksuj do połączenia.

    jajka i olej do ciasta
  • Krok 4

    W międzyczasie wymieszaj ze sobą mąkę ryżową, kukurydzianą, budyń i proszek do pieczenia. Dodaj suche składniki do masy i wymieszaj dokładnie.

    mąka ryżowa, mąka kukurydziana, budyń smak śmietankowy bez glutenu Dr. Oetkera, proszek do pieczenia bez glutenu Dr. Oetkera www.sklep.ws.pl
  • Krok 5

    Gotową masę wyłóż równomiernie do papilotek.

    ciasto na babeczki bezglutenowe w formie do babeczek Dr. Oetkera www.sklep.ws.pl
  • Papilotki do muffinek

    Szeroki wybór papilotek do muffinek znajdziesz w Sklepie Wszystkiego Słodkiego. Wśród nich każdy znajdzie swój ulubiony wzór i kolor!

    Papilotki do muffinek
  • Krok 6

    Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 25 minut. Po upieczeniu wystudź.

    upieczone babeczki bezglutenowe
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/bez-glutenu/babeczki-bezglutenowe-prosty-przepis

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej