Bułki na proszku do pieczenia
Szukasz szybkiego przepisu na domowe pieczywo? Przygotowanie pszennych bułeczek z dodatkiem proszku do pieczenia jest dziecinnie proste i ekspresowe! Mimo, że nie zawierają drożdży są miękkie i puszyste, a ich świeży aromat zawsze napawa dobrym humorem.
Pamiętaj - najlepiej smakują zaraz po upieczeniu. 🥪
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie ciasta na bułki:
-
Krok 1
W misce wymieszaj mąkę pszenną, proszek do pieczenia, łyżeczkę soli i szczyptę cukru.
-
Proszek do pieczenia 30 g
Proszek do pieczenia Backin Dr. Oetkera to gwarancja wspaniałego wyrośnięcia i spulchnienia Twoich wypieków. Podwójna porcja wystarcza na 1 kg mąki.
-
Krok 2
Następnie dodaj wodę i wyrób za pomocą miksera. Na koniec wlej cienkim strumieniem oliwę i zmiksuj.
-
Krok 3
Piekarnik rozgrzej do 200°C, a blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto podziel na 6 części.
-
Krok 4
Z każdego kawałka uformuj bułeczkę i przełóż ją na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
-
Krok 5
Bułeczki przetnij delikatnie na krzyż. Posmaruj napojem sojowym lub mlekiem i posyp sezamem.
-
Krok 6
Bułki wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 25 minut. Upieczone, pozostaw na kratce do wystudzenia.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/pieczywo/szybkie-bulki-na-proszku-do-pieczenia |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze