1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Pieczywo
  4. Chlebek kukurydziany a 'la polenta z chilli

Chlebek kukurydziany a 'la polenta z chilli

Chlebek kukurydziany a la polenta z chilli w okrągłej formie
Chlebek kukurydziany a la polenta z chilli w okrągłej formie
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 5 ocen

Ten chlebek kukurydziany 🌽 zasmakuje wszystkim domownikom. Pasuje do grilla, na śniadanie, do zupy, do sałatki, jako przekąska. Właściwie to ogranicza Cię tylko wyobraźnia. Chlebek jest bezglutenowy, łatwy w przygotowaniu i przede wszystkim bardzo smaczny! 🍞


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Średni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przepis na chlebek kukurydziany:

  • Krok 1

    Kaszkę kukurydzianą podpraż na suchej patelni przez ok 3-4 minuty, stale mieszając. Połowę przesyp do dużej miski i zalej maślanką lub kefirem, wymieszaj. Przykryj i odstaw na 2 godziny.

  • Krok 2

    Piekarnik nagrzej do 220 stopni. Naczynie do zapiekania o średnicy 24 cm mocno wysmaruj masłem.

  • Krok 3

    Jajka ubij na puszystą masę.

  • Krok 4

    Do maślanki z polentą dodaj pozostałe składniki, wymieszaj. Masę wylej na przygotowaną formę. Na wierzchu połóż gałązki rozmarynu,wstaw do piekarnika i piecz 15-20 minut aż nabierze złotego koloru, a środek będzie zwarty. Chlebek kukurydziany odstaw do przestygnięcia, podawaj na ciepło.

  • Proszek do pieczenie bezglutenowy

    Proszek do pieczenia bez glutenu od Dr. Oetkera to idealny produkt dla osób, które z różnych powodów unikają spożywania glutenu w diecie. Porcja proszku bez glutenu 30 g wystarcza na 1 kg mąki, a ciasto z Proszkiem do pieczenia Dr. Oetkera jest zawsze smaczne i udane. Wypróbuj!

    Proszek do pieczenie bezglutenowy
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/pieczywo/chlebek-kukurydziany-a-la-polenta-z-chilli

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej