1. Strona g艂贸wna
  2. Przepisy
  3. Przetwory
  4. D偶em gruszkowy

D偶em gruszkowy

D偶em gruszkowy na talerzyku z chlebem - Wszystkiego S艂odkiego
D偶em gruszkowy na talerzyku z chlebem - Wszystkiego S艂odkiego
Dr. Oetker - zdj臋cie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 26 ocen

Dodatek korzennych przypraw sprawia, 偶e domowy d偶em z gruszek jest idealnym dodatkiem do domowych wypieków. Kora cynamonowa, go藕dziki, sok z cytryny i gruszki = po艂膮czenie idealne! 

Wypróbuj mój sprawdzony przepis na d偶em gruszkowy. 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno艣ci
艁atwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie d偶emu gruszkowego:

  • Krok 1

    Gruszki umyj, obierz, wykrój gniazda nasienne, a nast臋pnie pokrój w du偶膮 kostk臋.

  • Krok 2

    Owoce wsyp do garnka, dodaj 偶elfix, wszystko razem wymieszaj i zagotuj. W trakcie gotowania do gruszek dosyp cukier i dodaj go藕dziki oraz kor臋 cynamonow膮. Ci膮gle mieszaj膮c, gotuj ca艂o艣膰 przez 3 minuty, po czym dolej wyci艣ni臋ty sok z cytryn.

  • Krok 3

    Wszystko raz jeszcze dok艂adnie wymieszaj i odstaw z ognia. Wyjmij cynamon i go藕dziki z garnka.

  • Krok 4

    Wcze艣niej przygotowane, umyte i wyparzone s艂oiki nape艂nij gor膮cym d偶emem, zakr臋膰 i odwró膰 do góry dnem na oko艂o 5 minut.

  • Etykiety na s艂oiki

    Pi臋kne etykiety, kt贸re ozdobi膮 Twoje przetwory!

    Etykiety na s艂oiki
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/przetwory/dzem-gruszkowy

Oce艅 przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Wi臋cej