1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Przetwory
  4. Mus z jabłek z miodem

Mus z jabłek z miodem

mus z jabłek z miodem - Wszystkiego Słodkiego
mus z jabłek z miodem - Wszystkiego Słodkiego
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Mus z jabłek z  miodem🍎🍯 to obowiązkowa pozycja w każdej spiżarce. Idealnie sprawdzi się do ciasta, deserów, a także jako śniadaniowy dodatek do chrupiącego rogalika czy puszystych pankejów. 

Tym razem cukier zastąpiony został miodem, dzięki czemu mus z jabłek na wspaniały smak i aromat i jest zdrowszą alternatywą dla tradycyjnego słodzidła. Najlepiej wykorzystać lekko kwaskowaty rodzaj jabłek - stąd już tylko mały krok do przygotowania Twojej ulubionej szarlotki.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Mus jabłkowy z miodem:

  • Krok 1

    Jabłka umyj, obierz i pokrój w kostkę.

    Pokrojone jabłka wymieszaj z sokiem z cytryny i żelfix’em, zagotuj.

    jabłka pokrojone w kostkę, żelfix uniwersalny Dr. Oetkera
  • Krok 2

    Dodaj miód, wymieszaj i gotuj kilka minut aż całość zmięknie. Na koniec zmiksuj całość blenderem ręcznym.

    ugotowane jabłka z miodem na mus jabłkowy
  • Krok 3

    Gorący mus nakładaj do słoików i zamknij dokładnie wieczko. Odwróć do góry dnem jeśli masz słoiki z nakrętkami.

    mus jabłkowy z miodem w słoiczkach
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/przetwory/mus-z-jablek-z-miodem

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej