Mus z jabłek z miodem
Mus z jabłek z miodem🍎🍯 to obowiązkowa pozycja w każdej spiżarce. Idealnie sprawdzi się do ciasta, deserów, a także jako śniadaniowy dodatek do chrupiącego rogalika czy puszystych pankejów.
Tym razem cukier zastąpiony został miodem, dzięki czemu mus z jabłek na wspaniały smak i aromat i jest zdrowszą alternatywą dla tradycyjnego słodzidła. Najlepiej wykorzystać lekko kwaskowaty rodzaj jabłek - stąd już tylko mały krok do przygotowania Twojej ulubionej szarlotki.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Mus jabłkowy z miodem:
-
Krok 1
Jabłka umyj, obierz i pokrój w kostkę.
Pokrojone jabłka wymieszaj z sokiem z cytryny i żelfix’em, zagotuj.
-
Krok 2
Dodaj miód, wymieszaj i gotuj kilka minut aż całość zmięknie. Na koniec zmiksuj całość blenderem ręcznym.
-
Krok 3
Gorący mus nakładaj do słoików i zamknij dokładnie wieczko. Odwróć do góry dnem jeśli masz słoiki z nakrętkami.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/przetwory/mus-z-jablek-z-miodem |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze