Sernik z brzoskwiniami
Wielkanocne świętowanie nie może się udać bez ulubionego sernika! Najlepiej takiego na kruchym spodzie, z mnóstwem owoców i delikatną bezową pianką 🥰
Sernik z brzoskwiniami🍑🍑🍑, któremu nikt się nie oprze - z dodatkiem najlepszej pasty waniliowej, która nadaje niepowtarzalny zapach i aromat. Dzięki śmietance masa sernikowa pozostaje idealnie kremowa 😋
Zachwyć się smakiem sernika z brzoskwiniami przy wielkanocnym stole w gronie najbliższych🌷🐇
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Bosch oraz Lurpak.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Średni
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Ciasto do sernika z brzoskwiniami:
-
Krok 1
Mąkę, zimne masło, cukier puder, żółtka i proszek do pieczenia umieśc w misie i zagnieć na jednolite ciasto.
-
Krok 2
Ciasto zawiń w folię spożywczą i włóż do zamrażarki na około 30-40 minut.
W międzyczasie nagrzej piekarnik do temperatury 180°C.
-
Krok 3
Tortownicę o średnicy 28 cm wyłóż papierem do pieczenia.
Na tarce zetrzyj około 2/3 schłodzonego ciasta na dno formy, dociśnij lekko.
Wstaw do piekarnika i piecz około 20 minut do zarumienienia.
-
Tortownica z emaliowanym spodem
Świetnej jakości tortownica z emaliowanym dnem to najlepsza forma do domowych wypieków. Swoim uniwersalnym zastosowaniem i trwałością będzie długo cieszyć każdego domowego cukiernika.
Przygotowanie sernika:
-
Krok 4
Twaróg, śmietankę, cukier, pastę waniliową i jajka wymieszaj na jednolitą masę.
Na koniec ciągle mieszając wsypuj stopniowo budyń.
-
Krok 5
Brzoskwinie odsącz z syropu i pokrój w kostkę.
-
Krok 6
Masę sernikową wyłóż na wcześniej upieczony spód.
Na masie rozłóż równomiernie kawałki brzoskwiń.
-
Krok 7
Białka ubij z cukrem na sztywną pianę.
-
Krok 8
Bezową pianę wyłóż równomiernie na brzoskwiniach.
-
Krok 9
Na wierzch zetrzyj pozostałą część ciasta.
Wstaw sernik do nagrzanego piekarnika na poziom niżej od środkowego.
Piecz około 60 minut.
-
Krok 10
Po upieczeniu zostaw sernik na około 15-20 minut w uchylonym piekarniku.
Po tym czasie wyjmij go z piekarnika i odstaw do całkowitego wystudzenia.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/serniki-i-ciasta-z-serem/sernik-z-brzoskwiniami-w-tortownicy |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze