1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Bezglutenowe pancakes

Bezglutenowe pancakes

bezglutenowe pancakes z cukrem pudrem i owocami
bezglutenowe pancakes z cukrem pudrem i owocami
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 14 ocen

Bezglutenowe pancakes to nasza propozycja na słodkie śniadanie, bez glutenu i bez laktozy 🥞 Te urocze, puszyste placuszki przygotujesz łatwo i szybko. Dobierz ulubione owoce i dodatki, a pyszne śniadanie raz-dwa zagości na Twoim stole. Sprawdź ten prosty przepis. 🥞


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Sposób przygotowania bezglutenowych pancakes:

  • Krok 1

    Jajka ubij z cukrem na puszystą masę.

  • Krok 2

    W misce wymieszaj mąki, cukier z wanilią i proszek do pieczenia. Dodaj mleko, rozpuszczone masło i wymieszaj rózgą. 

  • Ubijaczka (rózga kuchenna) z drewnianą rączką

    Ubijaczka do jajek, z drewnianą rączką, której zakończenie pomalowane jest farbą w kolorze miętowym. Sprawdzi się do ubijania jajek, a także szybkiego, ręcznego mieszania składników na Twoje ulubione ciasto.

    Ubijaczka (rózga kuchenna) z drewnianą rączką
  • Krok 3

    Dodaj ubite jajka i delikatnie wymieszaj.

  • Krok 4

    Smaż na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia. Bezglutenowe pancakes smakują świetnie z cukrem pudrem i owocami.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/bez-glutenu/bezglutenowe-pancakes

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej