Crumble bezglutenowe z rabarbarem i truskawkami
Crumble bezglutenowe z rabarbarem czyli jak wykorzysta膰 sezonowe smaki w 100%! Dla wszystkich, którzy uwa偶aj膮, 偶e w cie艣cie najpyszniejsze jest nadzienie i kruszonka przepis ten jest spe艂nieniem marze艅. Sekret crumble tkwi bowiem w zapieczeniu owoców pod pyszn膮 warstw膮 kruszonki! W dzisiejszym przepisie postanowi艂am przygotowa膰 jej bezglutenow膮 wersj臋, z lekkim aromatem kokosa i migda艂ów. Kruszonka otula rabarbarowo-truskawkowe nadzienie馃崜, z dodatkiem wanilii i pewnym zdrowym sk艂adnikiem, który znajdziecie w przepisie poni偶ej. :) Efekt – kwa艣ne i s艂odkie smaki idealnie si臋 równowa偶膮, daj膮c pyszny deser, który zawsze si臋 udaje! 馃槉
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudno艣ci
- 艁atwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przepis na kruszonk臋 bezglutenow膮:
-
Krok 1
Wymieszaj m膮k臋 kokosow膮 i ry偶ow膮. Dodaj migda艂y, cukier i cukier z wanili膮.
-
Krok 2
Dodaj olej kokosowy o temperaturze pokojowej i wyrób ciasto na kruszonk臋. Wstaw je do lodówki.
Owoce:
-
Krok 3
Rabarbar i truskawki pokrój na mniejsze kawa艂ki. Owoce wymieszaj z nasionami chia, cukrem z wanili膮 i sokiem z cytryny.
-
Cukier z wanili膮 Bourbon bez glutenu
Cukier z Wanili膮 Bourbon bez glutenu od Dr. Oetkera nada wypiekom i deserom niepowtarzalny waniliowy smak. Wzbogacony o dodatek ziarenek wanilii Bourbon, czyli najbardziej cenionego gatunku tej wspania艂ej przyprawy. Idealny do ciast, deser贸w czy lod贸w przyda si臋 w ka偶dej kuchni.
-
Krok 4
Prze艂ó偶 owoce do naczynia 偶aroodpornego i posyp kruszonk膮.
-
Krok 5
Piecz w temperaturze 180°C przez oko艂o 35-40 minut.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/bez-glutenu/crumble-bezglutenowe-z-rabarbarem-i-truskawkami |
Przepis w Waszym wykonaniu
1 / 1
Komentarze