1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Domowa granola bez glutenu

Domowa granola bez glutenu

Bezglutenowa granola w miseczce z miodem i mlekiem
Bezglutenowa granola w miseczce z miodem i mlekiem
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 5 ocen

Wspaniała przekąska lub pomysł na idealne szybkie śniadanie. Gdy jej spróbujesz, nie wrócisz już do tej kupionej w sklepie. Poniżej znajdziesz przepis na pyszną i zdrową granolę z orzechami i suszonymi owocami. Jest łatwa do przygotowania, nie zawiera glutenu, laktozy, ani jajek. Co więcej, sprawdzi się również idealnie jako własnoręcznie przygotowany prezent 🎁 Zatem... do dzieła! 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie domowej granoli:

  • Krok 1

    Piekarnik nagrzej do 160 stopni. Blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.

  • Krok 2

    Olej kokosowy rozpuść w większym garnku, dodaj cukier z wanilią, miód, cukier. oraz cynamon. Zagotuj tak, by powstał syrop cały czas mieszając. 

  • Krok 3

    Większe bakalie pokrój. Wszystkie pozostałe składniki wsyp do dużej miski, dodaj syrop i dokładnie wymieszaj. Przełóż równomiernie masę na wcześniej przygotowaną blachę. 

  • Krok 4

    Piecz 30 minut. W czasie pieczenia granolę delikatnie przemieszaj. Po upieczeniu wystudź, a następnie pokrusz.

    Domową granolę bez glutenu możesz podać z dowolnym mlekiem, jogurtem lub napojem roślinnym, w towarzystwie świeżych owoców.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/bez-glutenu/domowa-granola-bez-glutenu

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej