1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Waniliowy sorbet z mango

Waniliowy sorbet z mango

waniliowy sorbet z mango podany na patyczkach i na lodzie
waniliowy sorbet z mango podany na patyczkach i na lodzie
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 5 ocen

Dla wszystkich fanów mango oraz dla tych, którzy potrzebują zdrowego orzeźwienia 🏖️- waniliowy sorbet z mango!🥭 Wystarczy 10 minut przygotowania, schłodzenie i możemy częstować domowników pysznym sorbetem. Na dodatek nie zawiera glutenu!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie sorbetu z mango:

  • Krok 1

    Cukier puder rozpuść we wrzątku, ostudź.

  • Krok 2

    Mango obierz, pokrój, umieść w blenderze. Dodaj  cukier z wanilią, syrop klonowy oraz sok z cytryny i blenduj do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodaj rozpuszczony cukier i dokładnie wymieszaj.

  • Może się przydać

    Cukier z Wanilią Bourbon bez glutenu od Dr. Oetkera nada wypiekom i deserom niepowtarzalny waniliowy smak. Wzbogacony o dodatek ziarenek wanilii Bourbon, czyli najbardziej cenionego gatunku tej wspaniałej przyprawy. Idealny do ciast, deserów czy lodów przyda się w każdej kuchni.

    Może się przydać
  • Krok 3

    Przełóż masę do foremek silikonowych na lody ,włóż patyczki i umieść w zamrażarce na ok. 4 godziny.

  • Krok 4

    Można masę przełożyć do innego naczynia wówczas włóż naczynie do zamrażarki i miksuj co 30 minut przez 2-3 godziny aby nie utworzyły się kryształki lodu i sorbet miał właściwą konsystencję do nakładania łyżką do lodów.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/bez-glutenu/waniliowy-sorbet-z-mango

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej