1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Brownie i blondie
  4. Brownie z kajmakiem i solonymi migdałami

Brownie z kajmakiem i solonymi migdałami

Brownie z kajmakiem i solonymi migdałami na papierze do pieczenia - Wszystkiego Słodkiego
Brownie z kajmakiem i solonymi migdałami na papierze do pieczenia - Wszystkiego Słodkiego
Zespół Wszystkiego Słodkiego - zdjęcie profilowe
Zespół Wszystkiego Słodkiego Autor Zaktualizowano:
5/5 5 ocen

Brownie z kajmakiem i solonymi migdałami to mocno czekoladowe ciasto idealne na zimowy lub jessieny dzień do kawy lub gorącej herbaty. Kajmak i solone migdały są pysznym dopełnieniem klasycznego wypieku. 😊 Zobacz sam!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie brownie z kajmakiem i solonymi migdałami:

  • Krok 1

    Piekarnik nagrzej do 160°C. Masło umieść w rondelku i roztop je na małym ogniu. Dodaj czekoladę i mieszaj od czasu do czasu, nie podgrzewając za bardzo masy.

  • Krok 2

    Laskę wanilii natnij wzdłuż i łyżeczką wybierz ziarenka. W oddzielnej misce zmiksuj jajka z cukrem, następnie połącz z ziarenkami wanilii. Do masy dodaj roztopioną czekoladę z masłem i zmiksuj.

  • Laska wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. Oetker

    Wanilia nadaje się do wielu przepisów: ciast, deserów, kompotów, ale także dań z mięsa. Zamknięta w szklanej fiolce w 100% zachowuje swój niepowtarzalny aromat!

    Laska wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. Oetker
  • Krok 3

    Na końcu dodaj mąkę z solą i zmiksuj na jednolite ciasto. Wyłóż do przygotowanej formy, wyrównując powierzchnię. Wstaw do piekarnika i piecz przez około 35 minut. Następnie wyjmij i odstaw do przestudzenia.

  • Krok 4

    W międzyczasie czasie upraż migdały. Jeśli masz migdały ze skórką, zalej je wrzątkiem i po kilkunastu minutach usuń z nich skórkę.

    Piekarnik rozgrzej do 180°C. Blaszkę z wyposażenia piekarnika wyłóż folią aluminiową i umieść na niej migdały. Wstaw do piekarnika i praż przez 20 minut do uzyskania złotego koloru.

    Po wystudzeniu posiekaj je na kawałki i wymieszaj dokładnie z solą.

  • Krok 5

    Serek mascarpone zmiksuj z kajmakiem do połączenia się składników i wyłóż na ostudzone ciasto. Wierzch posyp solonymi migdałami.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/brownie-i-blondie/brownie-z-kajmakiem-i-solonymi-migdalami

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej