Brownie z kajmakiem i solonymi migdałami
Brownie z kajmakiem i solonymi migdałami to mocno czekoladowe ciasto idealne na zimowy lub jessieny dzień do kawy lub gorącej herbaty. Kajmak i solone migdały są pysznym dopełnieniem klasycznego wypieku. 😊 Zobacz sam!
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie brownie z kajmakiem i solonymi migdałami:
-
Krok 1
Piekarnik nagrzej do 160°C. Masło umieść w rondelku i roztop je na małym ogniu. Dodaj czekoladę i mieszaj od czasu do czasu, nie podgrzewając za bardzo masy.
-
Krok 2
Laskę wanilii natnij wzdłuż i łyżeczką wybierz ziarenka. W oddzielnej misce zmiksuj jajka z cukrem, następnie połącz z ziarenkami wanilii. Do masy dodaj roztopioną czekoladę z masłem i zmiksuj.
-
Laska wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. Oetker
Wanilia nadaje się do wielu przepisów: ciast, deserów, kompotów, ale także dań z mięsa. Zamknięta w szklanej fiolce w 100% zachowuje swój niepowtarzalny aromat!
-
Krok 3
Na końcu dodaj mąkę z solą i zmiksuj na jednolite ciasto. Wyłóż do przygotowanej formy, wyrównując powierzchnię. Wstaw do piekarnika i piecz przez około 35 minut. Następnie wyjmij i odstaw do przestudzenia.
-
Krok 4
W międzyczasie czasie upraż migdały. Jeśli masz migdały ze skórką, zalej je wrzątkiem i po kilkunastu minutach usuń z nich skórkę.
Piekarnik rozgrzej do 180°C. Blaszkę z wyposażenia piekarnika wyłóż folią aluminiową i umieść na niej migdały. Wstaw do piekarnika i praż przez 20 minut do uzyskania złotego koloru.
Po wystudzeniu posiekaj je na kawałki i wymieszaj dokładnie z solą.
-
Krok 5
Serek mascarpone zmiksuj z kajmakiem do połączenia się składników i wyłóż na ostudzone ciasto. Wierzch posyp solonymi migdałami.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/index.php/przepisy/brownie-i-blondie/brownie-z-kajmakiem-i-solonymi-migdalami |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze